avgust 26, 2020

Norvežani ustavili Celjane na poti do lige prvakov

Konec je sanj za celjske nogometaše o igranju v ligi prvakov. V drugem krogu kvalifikacij jih je izločil norveški Molde, izgubili so z 1:2.

Mitja Lotrič je dal edini gol za Celje, a za napredovanje v tretji krog kvalifikacij je bilo to žal premalo. (Foto: NK Celje)

Tekma je bila v Celju, pred praznimi tribunami. Celjani so povedli, ko je v 38. minuti zadel Mitja Lotrič, a v drugem polčasu je Molde, norveški prvak, najprej izenačil in zatem v 74. minuti še povedel. Celjani do konca tekme niso več uspeli zadeti.

»Pričakovali smo takšno tekmo, kar nekaj priložnosti smo si ustvarili v prvem polčasu, v drugem pa smo imeli probleme, že takoj na samem začetku smo bili premalo agresivni, premalo blizu igralcem in tudi nismo uspeli narediti nekih prehodov. S te strani tako obstaja obžalovanje. Kljub vsemu smo imeli občutek, da bi lahko več iztržili iz te tekme. Ampak na evropskem nivoju je vsak najmanjši spodrsljaj kaznovan, nismo si jih veliko privoščili, tiste, ki smo jih naredili, pa je ekipa Moldeja znala izkoristiti,« je po tekmi dejal trener Celjanov Dušan Kosič in dodal: »Ponosen sem na fante, da so pokazali tak obraz, to so za nas nove izkušnje, to je vendarle evropski nivo in dobra izkušnja za naprej.«

Svojo evropsko pot bodo aktualni prvaki Slovenije nadaljevali v 3. krogu kvalifikacij evropske lige. (AD)