julij 1, 2022

Peter Markovinovič novi trener košarkarjev Rogaške

Damjan Novaković po devetih sezonah zapušča mesto glavnega trenerja članske ekipe Košarkarskega kuba Rogaška. Znan je njegov naslednik – na trenersko klop bo sedel Peter Markovinovič.

Peter Markovinovič ima izkušnje tako iz klubske kot reprezentančne košarke. (Foto: KZS)

»Na in ob parketu je bil Damjan Novaković del Košarkarskega kluba Rogaška kar 15 let! Na klop članske ekipe je sedel pred začetkom sezone 2013/14, kot najuspešnejši trener v klubski zgodovini je člansko ekipo dvakrat popeljal v finale državnega prvenstva, kar 8 let zapored pa je bila Rogaška udeleženec Lige za prvaka,« so ob slovesu od Damjana Novakovića zapisali v Košarkarskem klubu Rogaška.

Kje bo svojo pot nadaljeval Damjan Novaković, še ni znano. (Foto: Aba liga)

Danes so razkrili ime novega trenerja. Na čelu članske ekipe bo Peter Markovinovič, domačin, ki je že dolgo del slatinskega kluba. Ob delu z mlajšimi selekcijami je bil med drugim tudi Novakovićev pomočnik. V novi sezoni se bo prvič v karieri preizkusil kot glavni trener članskega moštva, ima pa veliko izkušenj z vodenjem mlajših selekcij, med drugim je bil tudi selektor slovenske reprezentance U18 in z njo osvojil bron na evropskem prvenstvu. To poletje je selektor izbrane vrste U20.

»V klubskem vodstvu smo ocenili, da je napočil trenutek, ko klub potrebuje novo energijo in Peter Markovinovič se zdi edina logična in pravilna rešitev. Dolga leta je bil vodja klubskih mlajših selekcij, njegovo ambicioznost in perspektivnost pa so prepoznali tudi na Košarkarski zvezi Slovenije. Veseli me, da je tudi Peter razmišljal podobno in se odločil, da sprejme izziv, ki ne bo lahek. Verjamem, da bomo skupaj zmogli in da bodo tudi navijači pripomogli k temu, da bomo v Športni dvorani Rogaška Slatina še naprej gledali vrhunsko košarko,« ob podpisu pogodbe z novim trenerjem pravi predsednik KK Rogaška Kristijan Novak.

Markovinovič pa je ob prevzemu nove funkcije povedal: »Zahvaljujem se upravi kluba, ki mi je ponudila novo karierno priložnost. Sprejemam jo s polno odgovornostjo. Verjamem, da mi bodo izkušnje in uspehi z mlajšimi kategorijami pomagale, da tudi v naslednji sezoni s člansko ekipo KK Rogaška upravičimo pričakovanja navijačev in strokovne javnosti.« (AD)