oktober 15, 2019

Planinci iz Poljčan dvakratni balkanski prvaki v orientaciji

Planinci Planinskega društva Poljčane so na balkanskem prvenstvu v planinski orientaciji postali dvakratni balkanski ekipni prvaki. Prvenstvo je bilo v Bosni, v različnih starostnih kategorijah je tekmovalo 23 ekip iz Bosne, Črne gore, Severne Makedonije in Slovenije.

Planinci iz Planinskega društva Poljčane so dosegli velik uspeh. (Foto: Robert Belec)

Najboljši med juniorji in seniorji 
Na orientacijskem tekmovanju je bilo treba pokazati skupek znanj, izkušenj in uporabe tehničnih naprav za gibanje v naravi. Z zemljevidom in kompasom v rokah so se planinci na planini Igman pomerili na dnevni in nočni preizkušnji, pokazati pa so morali tudi teoretično znanje prve pomoči in planinskih vsebin. Planinsko društvo Poljčane je doseglo velik uspeh. Klemen Španring, Jernej Rupnik in Žan Škerbiš so postali balkanski prvaki med juniorji, med seniorji pa so zmagali Nejc Belec, Jaša Gričnik, Špela Belec in Rok Skerbiš. "Sodelovanje na tekmovanju je bilo zanimiva izkušnja. Tekmovalna proga je bila kratka, orientacijsko manj zahtevna in v velikem delu speljana po cestah. Predvsem mi je bila všeč pokrajina, njihova hrana in prijazni gostitelji," je o tekmovanju dejal Jernej Rupnik.

Slovenci skupno drugi
Na stopničke je med Slovenci poleg planincev iz Planinskega društva Poljčane stopila še ekipa iz Borovnice, ki je bila druga med juniorji, planinci iz Šoštanja pa so bili, kot so nam sporočili iz Planinske zveze Slovenije, drugi med seniorji. Slovenija je osvojila tudi ekipni pokal za skupno drugo mesto. (AD)