februar 15, 2022

Podčetrtek edini od naših klubov v ligi za prvaka

Ciljajo na polfinale državnega prvenstva

Košarkarji Podčetrtka Term Olimia so si že drugo leto zapored zagotovili igranje med najboljšimi ekipami v državi – ligo za prvaka. Tokrat kot edini klub iz Savinjske regije, vsi ostali bodo v drugem delu državnega prvenstva igrali v ligi za obstanek med prvoligaši.

Pred košarkarji Podčetrtka so zahtevne tekme. Prvenstvo bodo nadaljevali po reprezentančnem premoru. (FB KK Podčetrtek)

Podčetrtek si je mesto v ligi za prvaka zagotovil šele na zadnji tekmi prvega dela prvenstva, potem ko je v soboto v precej napeti tekmi premagal laški Zlatorog. Trener Davor Brečko nam je takoj po dvoboju dejal:

Znani so že vsi udeleženci lige za prvaka – nasprotniki Podčetrtka bodo Olimpija, Krka, Helios, Šenčur in Ilirija. Brečko pravi:



Podčetrtek je tudi edina ekipa iz našega dela države, ki bo v drugem delu prvenstva igrala v ligi za prvaka. Ostale – Rogaška, Šentjur, laški Zlatorog in Hopsi s Polzele – bodo v ligi za obstanek. Sicer pa prvega dela še ni povsem konec – na sporedu je še pet tekem. Prihodnji teden bosta igrala Rogaška in Šentjur, zatem se bodo Slatinčani pomerili še s Hopsi. Tekme so pomembne, saj vsaka zmaga pomeni boljše izhodišče v ligi za obstanek. (AD)