julij 30, 2021

Na obisku na srebrni olimpijski Lopati

V sredo okoli polnoči je iz Tokia v domači judo klub Z'dežele Sankaku na Lopati v Celju prispela Tina Trstenjak, ki je dan pred tem v Tokiu osvojila srebrno olimpijsko medaljo. Olimpijsko podprvakinjo in njenega trenerja Marjana Fabjana smo obiskali tudi mi.

Tina Trstenjak je zlati olimpijski lovoriki iz Ria de Janeira izpred petih let na tokratni olimpijadi v Tokiu dodala še srebrno. V telovadnico domačega kluba Z`dežele Sankaku na Lopati jo je prinesla v sredo pozno zvečer, tam pa so jo pričakali prijatelji, znanci, navijači in klubski kolegi. Noč je bila kratka, je naši Nini med drugim povedala Tina:Tino Trstenjak in Marjana Fabjana je na Lopati obiskala Nina Slak.

S Tino in srebrno olimpijsko medaljo se je domov vrnil tudi legendarni slovenski trener juda in prvi mož kovačnice olimpijskih medalj na Lopati Marjan Fabjan. O vtisih iz Tokia je za naš radio povedal:V judo klubu Z`dežele Sankaku kujejo medalje, tudi olimpijske. Na petih dosedanjih olimpijskih igrah so njihovi judoisti osvojili vseh šest za Slovenijo.

(NS)