junij 27, 2022

Pojdite v Celje spodbujat slovenske rokometašice!

Celje in Laško sta gostitelja svetovnega prvenstva rokometašic do 20 let. Prvi del je končan, sledijo boji za uvrstitev v četrtfinale, Slovenke bodo danes igrale proti Angoli in jutri še proti Češki.

Držimo pesti za naše mlade rokometašice. (Foto: Rokometna zveza Slovenije)

Mlade slovenske rokometašice so na svetovnem mladinskem prvenstvu v prvem delu skupine F dvakrat zmagale in enkrat izgubile. Boljše so bile od Mehike in Čila, Nemk pa niso uspele premagati. Včerajšnjo tekmo so izgubile z 21 proti 27. Tako v drugi del, kjer igrajo v skupini III, niso prenesle nobene točke.

Današnja in jutrišnja tekma bosta tako izjemno pomembni, danes ob 18.30 uri bodo reprezentantke Angole, jutri Čehinje. Obe tekmi bosta v celjskem Golovcu. "Po tekmi z Nemčijo nam je zagotovo malo žal, saj bi si z uspehom na stežaj odprli vrata v četrtfinale. A dokler so možnosti, se ne predajamo, pred nami sta še dve tekmi. Po počitku se bomo kar najbolje skušali pripraviti na Angolo, proti njej odigrati boljšo tekmo ter popraviti stvari, ki nam proti Nemčiji niso šle od rok, " pravi selektor slovenske mladinske reprezentance Sebastjan Oblak.

Celoten razpored tekem na svetovnem prvenstvu si lahko ogledate TUKAJ, kjer lahko tudi kupite vstopnice za ogled tekem. (AD)

Video