januar 5, 2019

Policisti skupaj za večjo varnost na smučiščih

Letošnja zimska turistična sezona je marsikje že v polnem zamahu. Za varnost na smučiščih, ki bodo v naslednjih tednih zagotovo vedno bolj polna ljubiteljev zimskih športov in radosti, skrbijo tudi policisti. Konec tedna sta se slovenskim možem v modrem pridružila dva njihova hrvaška kolega.

Hrvaška policista bosta slovenskim kolegom pomagala na smučiščih Kope, Rogla in Kranjska Gora. (Foto: PU Celje)

Skupaj na Kopah, Rogli in v Kranjski Gori
Ljubitelji belih strmin lahko na številnih slovenskih smučiščih uživate že od decembra. Ta bodo v naslednjih tednih in mesecih vedno bolj polna smučarjev, deskarjev na snegu in drugih zimskih navdušencev. Da bi bilo uživanje na snegu čim bolj varno, že tradicionalno skrbijo tudi slovenski policisti. Ti preverjajo, ali smučate varno in z vožnjo ne ogrožate sebe ali drugih, pa tudi to, ali ste trezni. Pri zagotavljanju varnosti bosta slovenskim kolegom v prvi polovici tega meseca pomagala hrvaška policista, ki se jim bosta pridružila na Kopah, Rogli in v Kranjski Gori.

Dobrodošla pomoč sosedov pri sporazumevanju
Prisotnost hrvaških policistov bo zlasti dobrodošla v času, ko je na smučanju v Sloveniji večje število hrvaških državljanov. Pomagala bosta pri sporazumevanju z njimi, jim svetovala v primeru morebitnih nevšečnosti in pri stikih s hrvaškim veleposlaništvom v republiki Sloveniji. Tovrstno sodelovanje med slovensko in hrvaško policijo je bilo vzpostavljeno leta 2013. Obe strani ga ocenjujeta kot izjemno dobrega, predvsem v smislu preventive in učinkovitejšega sporazumevanja s hrvaškimi državljani. (NS)