junij 29, 2022

Prevrnjen tovornjak s prašiči zjutraj zaprl cesto Celje-Laško

Cesta Celje-Laško, na Ulici XIV. Divizije, pri mostu čez Savinjo v Celju, je bila zjutraj več ur zaprta zaradi prometne nesreče, v kateri se je poškodoval voznik tovornega vozila, ki je prevažal prašiče. Nekaj živali je pobegnilo, dva sta poginila, večina pa jih je ostala v vozilu.

Ko se je vozilo prevrnilo, je nekaj prašičev pobegnilo iz vozila in se razbežalo po nabrežju Savinje, dva sta poginila, večina je ostala v vozilu. Pobegle prašiče so policisti in gasilci ujeli in jih naložili na vozilo. (Foto: PU Celje)

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, se je nesreča pri krožišču Ulici XIV. divizije v Celju zgodila nekaj pred 4. uro zjutraj. „Povzročil jo je 73-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri centra Celja proti Laškemu. Voznik, ki je v tovornem delu prevažal okoli 60 prašičev, je pri vožnji skozi krožišče zapeljal na del krožišča ob fontani, zaradi česar se je vozilo prevrnilo in zdrselo proti mostu,“ so zapisali v sporočilu za javnost. Lažje poškodovanega voznika so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ga oskrbeli. Ko se je vozilo prevrnilo, je nekaj prašičev pobegnilo iz vozila in se razbežalo po nabrežju Savinje, dva sta poginila, večina je ostala v vozilu. Pobegle prašiče so policisti in gasilci ujeli in jih naložili na vozilo. Zaradi urejanja nadomestnega prevoza, premeščanja prašičev v ustrezno nadomestno vozilo in zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil promet, kot so še sporočili s celjske policijske uprave, dobre štiri ure urejen izmenično enosmerno. (NS)


73-letni voznik tovornega vozila se je v nesreči lažje poškodoval. (Foto: PU Celje)