februar 9, 2021

Rogaška in Podčetrtek v košarkarski ligi za prvaka

Znano je, katere košarkarske ekipe bodo v drugem delu državnega prvenstva igrale v skupini za prvaka in katere v skupini z obstanek. Z našega dela države sta se med šest najboljših moštev uvrstila Rogaška in Podčetrtek. Šentjur, laški Zlatorog in Hopsi s Polzele bodo igrali v skupini za obstanek.

Košarkarji Podčetrtka in Rogaške so se srečali na zadnji tekmi prvega dela prvenstva, zmagali so Slatinčani, s 76:70 Kako bo v ligi za prvaka? (Foto: FB KK Podčetrtek)

Rogaška stalnica v ligi za prvaka, za Podčetrtek zgodovinski uspeh
Olimpija je neposredno uvrščena v ligo za prvaka, Krka, Helios, Šenčur in Rogaška pa so si nastop zagotovili že pred zadnjih krogom prvega dela prvenstva minuli vikend. Trener Rogaške Damjan Novakovič pred nadaljevanjem prvenstva pravi:

Bilo pa je v skupini za prvaka prosto še eno mesto, zanj sta se borila Šentjur in Podčetrtek. Čeprav je v soboto Šentjur premagal Hopse, Podčetrtek pa izgubil proti Rogaški, je napredoval Podčetrtek. Na lestvici imata obe moštvi po prvem delu prvenstva namreč enako število točk, tudi njuna medsebojna dvoboja sta bila izenačena, na enem je zmagal Šentjur za 11 točk, na drugem Podčetrtek za 11 točk. Tako je odločala koš razlika med prejetimi in danimi točkami na vseh tekmah prvega dela prvenstva. V tej kategoriji je bil boljši Podčetrtek. Trener Davor Brečko je po uspehu za naš radio povedal:

Do nadaljevanja prvenstva je še nekaj časa – Podčetrtek bo najprej 27. februarja igral s Heliosom, Rogaška pa 24. februarja s Krko. Tekmi med Rogaško in Podčetrtkom bosta, kot predvideva razpored, 27. marca in 24. aprila. (AD, KŽ)