februar 14, 2018

Rogaška in Šentjur v Ligi za prvaka, Zlatorog in Hopsi za obstanek

Končal se je prvi del državnega košarkarskega prvenstva. Osem ekip se je uvrstilo v ligo za prvaka, med njimi tudi Rogaška in Šentjur. Polzela in Laško sta na dnu lestvice in bosta z najboljšimi ekipami iz druge lige igrala za obstanek v elitni ligi.

Košarkarji Šentjurja in Rogaške so napredovali v drugi del prvenstva, tako da se bodo v tej sezoni še srečali. Prvič 17. marca v Rogaški Slatini. (Foto: Štajerski val)

Rogaška zelo prepričljiva
Štirje klubi iz našega dela Slovenije so bili v prvem delu državnega prvenstva polovično uspešni. Med desetimi ekipami se jih je v nadaljevanje prvenstva, kjer se bodo borili za naslov državnega prvaka, uvrstilo osem, zadnji dve mesti na lestvici pa vodita v ligo za obstanek. Najbolje se je izkazala Rogaška, ki je prvi del končala na drugem mestu, takoj za Primorsko. Naštela je 11 zmag in 7 porazov. Tako si je igranje v ligi za prvaka zagotovila že pred časom.

Šentjurčani v ligo za prvaka skozi šivankino uho
Odgovor, ali bodo v ligo za prvaka napredovali Hopsi s Polzele ali Šentjur, pa je dal šele včerajšnji zadnji krog. Odločilna sta bila dva lokalna obračuna. Šentjurčani bi morali premagali Rogaško, a so bili Slatinčani boljši s 86:76. Tako so priložnost za napredovanje dobili Hopsi, ki bi morali premagati Zlatorog. A ga niso, Laščani so po napeti končnici zmagali za dve točki. Šentjurčani so se tako s 7 zmagami in 11 porazi uvrstili v ligo za prvaka, Hopsi pa se bodo s 6 zmagami in 12 porazi borili za obstanek v najmočnejšem tekmovanju. Tam bo tudi Zlatorog, ki je doslej zmagal le 5 tekem. Pred košarkarji je zdaj kratek počitek, prvenstvo se nadaljuje marca, razpored tekem najdete TUKAJ. V spodnjem posnetku prisluhnite trenerju Rogaške Damjanu Novakoviču, ki je ocenil dosedanjo sezono ter spregovoril tudi o nadaljnjih ciljih tako v državnem prvenstvu kot v drugi ABA ligi, kjer imajo Slatinčani še priložnost za uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice. (AD)

Datoteke

Damjan Novakovič, trener Rogaške, o sezoni in ciljih