junij 15, 2020

Rogaške ne bo več v drugi ABA ligi

V Rogaški Slatini v prihodnji sezoni ne bo košarkarskih tekem ABA ligi 2. Vodstvo košarkarskega kluba je včeraj potrdilo, da se je klub odpovedal igranju v tej ligi, kot so zapisali, zaradi prevelikega tveganja ob situaciji s covid-19.

Ta sezona se je predčasno končala zaradi novega koronavirusa, kdaj bodo tribune v Rogaški spet tako polne? (Foto: KK Rogaška)

»Kot glavne negotovosti imamo ob morebitnem drugem valu v mislih predvsem prehajanje državnih meja in različne režime po posameznih državah, ki jih je v tem trenutku nemogoče napovedati in načrtovati. Ob tem klubom ostajajo vsi stroški igralcev in osebja tudi v primeru morebitne vnovične prekinitve prvenstev,« je vodstvo kluba zapisalo na svoji spletni strani. Predsednik Kristijan Novak je ob tem za naš radio dodal: 



Slatinski košarkarji bodo tako v prihodnji sezoni igrali državno prvenstvo, skozi nanj si bodo, kot pravijo, skušali igranje v drugi Aba ligi znova zagotoviti v sezoni 2021/2022. Bodo pa verjetno, kot pravi Novak, nastopali tudi v Alpe Adria pokali, kjer so tekmovali že pred tremi sezonami. Pa sestava ekipe? 



Ali bo na trenerski klopi ostal Damjan Novaković, še ni dorečeno. "Smo v zaključnih razgovorih, v tem trenutku smo bližje temu, da ostane kot čemurkoli drugemu," pravi predsednik kluba.   

Spomnimo, ta sezona se je za košarkarje, tako v državnem prvenstvu kot ABA ligi 2, predčasno končala zaradi epidemije novega koronavirusa. Kakšna bodo pravila tudi glede števila navijačev v dvoranah jeseni, ko se začne nova sezona, bo odvisno od nadaljnje zdravstvene situacije. (AD)