marec 1, 2021

Roman Moškotevc: Priložnosti si moraš ustvariti sam

Šentjurski podjetnik ROMAN MOŠKOTEVC velja za eno najvplivnejših imen Obsotelja in Kozjanskega. Svojo podjetniško pot je začel pred 30 leti z ustanovitvijo distribucijskega podjetja AHAC, ki je danes vodilno podjetje na svojem področju, z več kot 100 zaposlenimi, in eno izmed sto najuspešnejših podjetij v Sloveniji.

Roman Moškotevc, ustanovitelj in lastnik podjetja za distribucijo pijač Ahac, ki je danes je vodilno slovensko podjetje na področju uvoza in distribucije pijač.

»Nikoli nisem pomislil, da mi nekaj ne bi uspelo. V življenju sem si vedno želel le, da bi mi bilo dano zdravje. Vse ostalo lahko vedno začnem znova.«

V podjetje AHAC je vključena vsa družina, ustanovitelj Roman Moškotevc pa je motor celotnega sistema, ki vedno znova išče nove priložnosti in izzive, tudi v drugih segmentih, od gradbeništva do medijev.  Tako je pred leti je z odkupom 50-odstotnega deleža vstopil v celjsko podjetje VOC in se skupaj z ekipo lotil sanacije podjetja, je pa tudi lastnik in direktor Radia Štajerski val. Ime Romana Moškotevca je že nekaj let trdno zasidrano na lestvici 50 najvplivnejših osebnosti Obsotelja in Kozjanskega, po izboru spletnega medija kozjansko.info, lani pa je družina Moškotevc kot novinka na lestvici bila uvrščena na 60. mesto med 100 najbogatejših v Sloveniji.
Roman Moškotevc pravi, da ni nikoli ni razmišljal, da bi svojo zgodbo pisal kje drugje. Ostaja zvest Šentjurju in svojemu rojstnemu kraju Stopče pri Grobelnem, kjer stoji tudi njegova Gostilna pri Ahacu, srce kraja in prijetna točka za postanek na poti iz Celja proti Obsotelju in Kozjanskemu. Kot podjetnik se nikoli ni ustrašil novih izzivov, podjetniško iskro pa je prenesel tudi na svoja otroka Žana in Nežo, ki sta danes tudi že oba aktivno vključena v podjetje, na kar sta s soprogo Andrejo, ki je v podjetniško zgodbo vključena vse od začetka, zelo ponosna. Besede kriza ne priznava, v njej vidi nove priložnosti in še naprej sledi svojim sanjam, iz katerih se rojevajo nove vizije in nove podjetniške zgodbe.
Podjetniški zgodbi Romana Moškotevca lahko prisluhnete v spodnjem posnetku radijskega srečanja. Z njim se pogovarjala Greta Kokot Rajković

30 USPEŠNIH LET PODJETJA AHAC

Galerija slik