julij 13, 2022

Šentjur in Podčetrtek v sporu zaradi trenerja

Pred manj kot tremi tedni smo poročali, da se košarkarski trener Davor Brečko iz Podčetrtka seli na trenersko klop košarkarskega kluba Šentjur. A ta teden se je vrnil v Podčetrtek. Bo zadeva pristala na sodišču?

Davor Brečko ni bil dolgo trener v KK Šentjur.

Trener Davor Brečko je v juniju s Košarkarskim klubom Šentjur podpisal triletno pogodbo. Kaj nam je takrat povedal o odločitvi in o ciljih, prisluhnite TUKAJ.

Zdaj pa se je, po manj kot treh tednih, Brečko vrnil v Podčetrtek. »Na klopi Podčetrtka tudi v prihodnje ostaja Davor Brečko! Po zgodovinskem uspehu članske zasedbe, kjer smo dosegli polfinale in se tako s kadeti, kakor tudi mladinci, uvrstili na zaključni turnir, je novo klubsko vodstvo in trener doseglo dogovor o sodelovanju tudi v bodoče,« so prek Facebooka sporočili iz Košarkarskega kluba Podčetrtek, ki je v prejšnjem tednu dobil novo vodstvo, njegov predsednik je postal Andrej Kitak.

Odločitev Davorja Brečka je razburila Šentjurčane, ki so se na njegov odhod prav tako odzvali prek Facebooka. V dogovorih za sodelovanje jim je, kot trdijo, zagotovil, da mu je pogodba s KK Podčetrtek potekla ter da do njega nima več nikakršnih obveznosti. »Izjemno neprijetno presenečeni smo bili, ko nas je Davor Brečko pred nekaj dnevi obvestil, da je imel v prejšnjem klubu podpisano pogodbo o zaposlitvi z enim od sponzorjev kluba, v kateri naj bi bil zapisan 6-mesečni odpovedni rok. Zato naj bi mu bilo delo v KK Šentjur onemogočeno, navkljub podpisani pogodbi,« Šentjurčani med drugim pišejo v dopisu na Facebooku ter dodajajo: »V KK Šentjur smo nad takšnim ravnanjem trenerja Davorja Brečka ogorčeni, saj smo v času najbolj aktivnega obdobja na košarkarski 'tržnici', ko vsi klubi pospešeno sestavljajo moštva za prihodnjo sezono.«

Predsednik Košarkarskega kluba Šentjur Dušan Debenak je ob koncu še zapisal: »KK Šentjur bo izkoristil vsa pravna sredstva za zaščito svojih interesov in povrnitev škode, ki jo je utrpel zaradi zgoraj navedenih dejanj.«

Kdo bo po odhodu Davorja Brečka sedel na trenersko klop šentjurskega kluba, še ni znano. (AD)