januar 14, 2019

Šentjur in Rogaška brez pokalnega polfinala

Košarkarji Šentjurja in Rogaške so odigrali povratni tekmi Pokala Spar. Šentjurčani so zapravili visoko prednost s prve tekme, Slatinčani pa so bili za napredovanje v polfinale le za las prekratki. Bodo pa na zaključnem turnirju Hopsi s Polzele.

Šentjurčani so na prvi četrtfinalni tekmi proti Heliosu pokazali odlično igro, na drugi pa povsem pogoreli. (Foto: Štajerski val)

Prvi zapravili 24 točk, drugi dali 2 premalo
Šentjurčani so na prvi tekmi četrtfinala zmagali za 24 točk (84:60), na nocojšnji tekmi v Domžalah pa je bil Helios boljši za kar 31 točk (96:65) in se tako veselil napredovanja na zaključni turnir najboljših štirih ekip. Rogaška je na prvi tekmi četrtfinala pred tednom dni v domači dvorani gostila Olimpijo in izgubila za 3 točke (92:95), danes je v Ljubljani po napeti končnici zmagala, a le za dve točki (79:81). Tako se ji je polfinale za las izmuznil.

Hopsi gladko boljši od drugoligaša
So se pa v polfinale z našega konca države uvrstili Hopsi s Polzele. Njihov nasprotnik v četrtfinalu je bila ekipa iz druge slovenske lige, Plama Pur. Hopsi so dvakrat gladko zmagali, na prvi tekmi za 16 točk, na drugi za 30. Hopsi, Helios in Olimpija zdaj čakajo še na četrtega udeleženca zaključnega turnirja pokala Spar, v torek bo tekma med Krko in Primorsko, na prvi je zmagala Primorska za 28 točk. Polfinalna para bo določil žreb.

Kmalu spet na parketu
Medtem se bo konec tega tedna nadaljevalo državno prvenstvo v košarki. Hopsi odhajajo k Iliriji, Šentjurčani bodo v 13. krogu igrali pri novomeški Krki, Slatinčani pa pri Zlatorogu iz Laškega. Rogaško pred tem že v sredo čaka še tekma ABA lige 2, proti beograjskem Dynamicu. (AD)