januar 3, 2022

Simon Rožman spet na klopi Celja

Člansko ekipo Nogometnega kluba Celje bo v spomladanskem delu državnega prvenstva vodil Simon Rožman. V knežje mesto se je vrnil po šestih letih in pol.

Simon Rožman je iz Celja odšel v Domžale, Rijeko in Maribor, zdaj se je vrnil v knežje mestu. (Foto: NK Celje)

Simon Rožman, ki je svojo trenersko kariero začel prav v Celju, je že tretji trener celjskih nogometašev v tej sezoni. »NK Celje je v zadnjih nekaj letih naredil ogromen korak in zelo se veselim izziva, ki se mi ponuja v tem klubu. Projekt je izjemno zanimiv in želim izpolniti vse, kar smo si zadali. Zavedamo se, da je pred nami zelo veliko dela, toda v klubu vlada ambiciozno vzdušje in mislim, da nam lahko uspe realizirati vse cilje. Klub je zrasel na vseh področjih in je na izjemno visokem nivoju, na nas pa je, da to potrdimo tudi na igrišču. Želimo si razveseliti naše navijače,« je povedal na današnji novinarski konferenci. Ob tem je dejal, da so na poti do cilja v načrtih tudi spremembe v igralskem kadru.

»Simon Rožman je najboljši trener v Sloveniji in sprejeli smo ga z veliko dobrodošlico. Gradimo močno ter veliko ekipo in s Simonom smo pridobili ogromno prednost. Hvaležni smo, da je sprejel našo ponudbo, saj bodo njegove izkušnje zelo pomembne za razvoj našega kluba,« ob prihodu Rožmana v klub pravi generalni direktor NK Celje Valeriy Kolotilo, predsednik Miloš Rovšnik pa je med drugim dejal: »Ko rezultati niso najboljši oziroma niso v skladu z željami, je potrebno analizirati napake in jih popraviti. Sedaj imamo trenerja, ki bo naši mladi ekipi s svojimi izkušnjami na tem področju znal pomagati.«

Celljani so po jesenskem delu državnega prvenstva na lestvici na 7. mestu, spomladanski del se začne 12. februarja, ko bo Celje igralo proti Kopru. V igri so še tudi v pokalnem tekmovanju. Prav Koper bo njihov nasprotnik v četrtfinalu, a to bo na vrsti šele aprila. (AD)