junij 2, 2018

Skoraj tisoč tekačev na 2. Afroditinem teku

Rogaško Slatino so na to sobotno dopoldne preplavili tekači. Naš radio je skupaj s Kozmetiko Afrodita pripravil 2. Afroditin tek. Tako kot na lanskem nas je spremljal slogan „Aktivni v svoji koži“. Če je bilo lani okoli 500 tekačic in tekačev, se nas je letos zbralo skoraj 1.000 iz vseh koncev Slovenije.

Afroditin tek je promocija skrbi za zdravje in dobro počutje, združena z odlično družbo in zabavo.

Novost – test hoje na 2 km
Udeleženci teka so, tako kot lani, lahko izbirali med dvema tekmovalnima trasama, na 10 in 5 kilometrov, ob čemer sta obe vodili po prijetnem, zelenem okolju Rogaške Slatine in okolice. Tisti z manj kondicije in otroci pa so se lahko razmigali na netekmovalni promocijski progi na 1 kilometer, po promenadi v Rogaški Slatini. Na promenadi je bila tudi letošnja novost teka – test hoje na 2 kilometra. Z njim so udeleženci preverili, v kakšni telesni pripravljenosti so, ter hkrati dobili nasvete strokovnjakov iz Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah o zdravem in aktivnem življenju.

Promocija zdravega življenja in prijetno druženje
»Z Afroditinim tekom želimo spodbuditi ljudi v našem okolju in širše k bolj zdravemu načinu življenja, saj lepota vsakega posameznika izvira od znotraj. Hkrati pa želimo kot družbeno odgovorno podjetje doprinesti k še prijetnejšemu in družinam prijaznemu okolju v Rogaški Slatini,« pravi ustanoviteljica in direktorica Kozmetike Afrodita Danica Zorin Mijošek. Župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič, ki se je tudi sam podal na 5-kilometrsko progo, pa je ob tem dodal: »Športno obarvana Rogaška Slatina postaja prepoznavna tudi skozi rekreativne in tekmovalne prireditve. Zato smo še toliko bolj veseli, da smo letos že drugič ulice našega mesta poleg kolesarjev dirke po Sloveniji zasedli tudi tekači.«

Kdo je bil najhitrejši?
Afroditin tek je v prvi vrsti aktivno, zabavno in pozitivno druženje vseh generacij. A nekaj je tudi tekmovalnega pridiha. V teku na 5 kilometrov je tokrat slavil lanskoletni zmagovalec na daljši, 10-kilometrski progi, Martin Ocepek (0:20:41). V ženski konkurenci na 5 kilometrov je ciljno črto prva prečkala Metja Lužnih (0:26:12). Na 10-kilometrski trasi je bil med moškimi najhitrejši Vito Kunstek (0:33:17), med ženskami pa Barbara Černič (0:37:41). Prejeli so čudovite nagrade, unikatne pokale iz Steklarne Rogaška. Zmagovalca sta ob tem dobila wellness paket za 2 osebi s Kozmetiko Afrodita v hotelu Atlantida v Rogaški Slatini, drugo- in tretje uvrščeni pa dan razvajanja s Kozmetiko Afrodita v Rogaški Slatini. Podrobni rezultati so objavljeni TUKAJ. Prav vsi udeleženci na tekmovalnih progah pa so dobili darilno vrečko s promocijskimi izdelki Kozmetike Afrodita in ostalih pokroviteljev teka, otroke pa smo razveselili z medaljami. Kako smo se imeli na 2. Afroditinem teku s Štajerskim valom je najbolje prisluhniti kar tekačem. Njihove vtise slišite v spodnjih posnetkih, Nina Slak in Anja Deučman sta jih ujeli pred mikrofon. Spregovorili pa smo tudi z nekaj najhitrejšimi tekači, ki so si prislužili stopničke.

Brez partnerjev ne gre
Radio Štajerski val in Kozmetika Afrodita smo tek, ki je privabil tekačice in tekače iz vse Slovenije ter tudi nekaj iz tujine, pripravili ob podpori Občine Rogaška Slatina in celotne tamkajšnje lokalne skupnosti, kot športni partner teka pa je pri organizaciji tudi tokrat sodeloval Atletski klub Šentjur. Nad testom hoje na 2 kilometra in zdravniško interventno službo ob progi je skrbela ekipa Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, svetovni podprvaki v nudenju nujne medicinske pomoči, ki na srečo niso imeli dosti dela. Za okrepčilo po teku pa je poskrbela Odprta kuhinja, z odlično rižoto in s carskim pražencem za najmlajše. Hvala tudi vsem ostalih partnerjem, ki ste nam pomagali, da je dogodek odlično uspel. Se vidimo spet prihodnje leto, v soboto, 1. junija, na 3. Afroditinem teku, do takrat pa ostanimo AKTIVNI V SVOJI KOŽI.

Datoteke

Vtisi tekačic in tekačev

Vtisi otrok tekačev

Vito Kunstek, zmagovalec teka na 10 kilometrov

Martin Ocepek, zmagovalec teka na 5 kilometrov

Metja Lužnih, zmagovalka teka na 5 kilometrov