julij 16, 2019

Slatinčani še tretjič v ABA ligi 2

Košarkarji Rogaške bodo tudi v novi sezoni del mednarodne ABA lige 2. Vodstvo tekmovanja je včeraj v Banja Luki potrdilo seznam enajstih ekip. Znan je že tudi razpored tekem, v prvem krogu bodo Slatinčani igrali proti ekipi Spars iz Sarajeva.

Damjan Novakovič bo tudi v novi sezoni glavni trener slatinskih košarkarjev, ki bodo poleg domačega prvenstva znova igrali tudi na mednarodnem parketu. (Foto: KK Rogaška)

Med enajstimi ekipami, ki bodo prihodnje leto v ABA ligi 2, bosta dva slovenska kluba – poleg Rogaške še domžalski Helios. Seznam ostalih ekip in razpored tekem najdete TUKAJ. Rogaška je v ABA ligi 2, drugi diviziji močnejše ABA lige, igrala že od njene ustanovitve. Prvo sezono je končala na visokem petem mestu, lani pa so bili Slatinčani predzadnji in so se tako izognili izpadu iz lige. Na trenerski klopi Slatinčanov, ki so v lanskem državnem prvenstvu izpadli v četrtfinalu, še naprej ostaja Damjan Novakovič, klub je z njim konec junija šestletno sodelovanje podaljšal še za dve sezoni. "Čaka nas ogromno dela pri sestavi ekipe in ta del je prvi temelj za uspešno sezono. Vse moči zdaj usmerjamo k temu. Čaka nas naporna sezona, a verjamem v uspešno nadaljevanje skupne zgodbe," je ob podpisu pogodbe dejal Novakovič. (AD)