Slatinski dijaki košarkarski podprvaki

15.03.2016

Košarkarji Šolskega centra Rogaška Slatina so dobili priložnost igrati v ljubljanskih Stožicah, največji košarkarski dvorani v Sloveniji. (Foto: Luka Drofenik, ŠC Rogaška Slatina)

Košarkarji Šolskega centra Rogaška Slatina so znova državni srednješolski podprvaki. Od njih je bila boljša le Srednja upravna administrativna šola Ljubljana. Finalni turnir so v ponedeljek gostile Stožice.

Na finalnem turnirju srednješolskega državnega prvenstva v košarki so dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina v polfinalu z 61:58 premagali Gimnazijo Šiška. V finalu jim je nasproti tako kot lani stala ljubljanska srednja upravna administrativna šola, ki je tudi tokrat pokazala premoč. Veselila se je zmage s 83:61. Slatinčanom so srebrne medalje okoli vratu nadela znana košarkarska imena Matjaž Smodiš, Marko Milić in Saša Zagorac. Žiga Švigelj je bil izbran v najboljšo peterko turnirja. O velikem uspehu je Martin Kacbek spregovoril s trenerko Slatinčanov Zoro Tabak, prisluhnite jima v spodnjem posnetku. V petek bomo v jutranjem programu Štajerskega vala gostili še košarkarje. (AD) 

Pogovor z Zoro Tabak
Štajerski val v sliki