september 11, 2022

Spet smo se povzpeli na Rudnico

Na Rudnico smo se skupaj odpravili že, ko so na njej odprli stolp zdravja in veselja. Letos smo se na Rudnico vrnili, z rekreativno-družabnim pohodom in dvema tekmovalnima disciplinama - Olimskim in Guzajevim vzdržljivostnim trailom Rudnica. Imeli smo se odlično.

Pohodu smo letos dodali še trail. (Foto: Štajerski val)

Pohodniki so se do stolpa zdravja in veselja povzpeli z vodniki Planinskega društva Atomske toplice Podčetrtek. Da so se med potjo okrepčali, so poskrbele članice Društva kmetic Ajda in v Hiši vin Emino. Na vrhu so jih z dobrotami pričakali člani Planinskega društva Pristava.

Nekateri pa so do stolpa tudi pritekli. Med tekačicami na 13-kilometrski Olimski trail je bila najhitrejša Lidija Johan. Tako nam je povedala v cilju:

Druga je v cilj pritekla Kristina Jazbec, tretja pa Laura Primec.

Župan Peter Misja, drugouvrščena Kristina Jazbec, zmagovalka Lidija Johan in tretjeuvrščena Laura Primec, Olimski trail.

Guzajev vzdržljivostni trail na 3 kilometre je prva pretekla Katja Johan. Drugo mesto je osvojila Lidija Johan, tretje pa Jožica Škalički.

Župan Peter Misja, drugouvrščena Lidija Johan (Kraljica Rudnice), zmagovalka Katja Johan in tretja Jožica Škalički, Guzajev vzdržljivostni trail.

V moški konkurenci pa so na zmagovalni oder v obeh preizkušnjah stopili isti trije tekači v istem vrstnem redu. Slavil je Miran Cvet, ki je vtise strnil tako:

Drugi je bil Andrej Debelak, tretji pa David Plevnik.

Župan Peter Misja, drugouvrščeni Andrej Debelak, zmagovalec Miran Cvet in tretjeuvrščeni David Plevnik, vrstni red na obeh trailih. 

Kraljica in kralj Rudnice, ki sta najhitreje pretekla oba traila, sta postala Lidija Johan in Miran Cvet.

Kakšni pa so sicer vtisi tekačev?

Rezultate z obeh trailov je na povezavi PROTIME.

Kaj pa vtisi pohodnikov?

Ker je prav, da se na takšnem dogodku tudi podružimo, smo po teku in pohodu pri Gradu Podčetrtek za vse tekače pripravili toplo malico, žrebanje nagrad, animacijo za otroke in zabavni program, zapeli in zaigrali so nam člani skupine Barbara & Donačka. Pohodniki in tekači pa so lahko prisluhnili tudi našemu Davorju in županu Podčetrtka Petru Misji, ki sta držala obljubo in na Rudnici v roke vzela svoji harmoniki. Pridružil se jima je tudi Davorjev učenec Žiga Košir. Zaplesali so nam plesalci Plesne šole Zvončica.

Skupina Barbara Donačka

Sodelujoči domov niso odšli praznih rok. Prejeli so lepa spominska darila Marja & Plastike Skaza ter drugih partnerjev teka. 

Nekaj utrinkov z današnjega dogajanja že najdete v spodnji galeriji.

Hvala, ker ste bili z nami.

Dogodek so podprli: TIC & Občina Podčetrtek, Terme Olimia, Trgovine Jager, PTC Jelenov greben & Gostišče Jelenov greben, Vila Vilinka, Kozjanski park in drugi.