julij 18, 2021

Tamara Zidanšek slavi v Lozani

Teniška igralka iz Slovenskih Konjic, Tamara Zidanšek, je osvojila WTA turnir v Lozani. To je njen prvi naslov na WTA turnirju v karieri.

Tamara Zidanšek (desno) je dosegla nov mejnik v svoji karieri. (Foto: Ladies Open Lausanne)

23-letnna Tamara Zidanšek je letos navdušila že na Odprtem prvenstvu Francije, enem od štirih največjih teniških turnirjev na svetu, kjer se je uvrstila v polfinale. Danes pa je osvojila svoj prvi Wta turnir. V Lozani je v finalu prvi niz sicer izgubila, drugega tesno dobila šele v podaljšani igri, v tretjem pa je bila suverena. Končni rezultat proti Francozinji Clari Burel je bil 4:6, 7:6 (5) in 6:1.

“Vesela sem, da mi je uspelo zmagati. Zdaj sem prišla še do tega mejnika. S polfinalom na OP Francije sem si dokazala, da se lahko borim z najboljšimi. Res sem zadovoljna, da sem v Parizu igrala tako dobro. Pokazala sem, da sem lahko med najboljšimi. Na vseh dvobojih ta teden sem dala vse od sebe in tudi danes je bilo tako. Razmere za igro so bile težke, dvoboja nisem začela najboljše. Po zaostanku z 1:5 pa sem dobila tri igre zapored. Počutje je bilo potem boljše. Ves čas sem si govorila, da se moram boriti, da grem po vsako točko. Pri tenisu se lahko vse spremeni v eni točki, zato sem presrečna, da sem našla način za obstanek v dvoboju,” je povedala po dvoboju.

Konjičanka, ki je na lestvici WTA trenutno na 50. mestu, se bo z jutrišnjim dnem povzpela na 40. mesto. (AD)