junij 29, 2021

Teakwon-do klub Ahac Šentjur za več mladih v telovadnicah

Taekwon-do klub AHAC Šentjur sodeluje v mednarodnem projektu BE VALUE – RELOAD. Njegov glavni cilj je mlade spodbuditi k športnim aktivnostim, med drugim tudi s pomočjo IKT aplikacije.

Klubi iz petih držav projekt izvajajo že od začetka leta, šele zdaj so se lahko zaradi covida-19 prvič srečali tudi v živo. (Foto: Štajerski val)

Generacijo Z spodbuditi h gibanju
V projektu, ki ga je finančno podprla Evropska unija, vreden pa je dobrih 350.000 evrov, bo sodelovalo 500 mladih od 12 do 17 let, tako imenovana generacija Z, ki odrašča v svetu digitalizacije. Sodelujejo klubi iz Bolgarije, Grčije, Romunije, Severne Makedonije in slovenski klub Taekwon-do klub Ahac Šentjur. S projektom želijo povečati število mladih, ki bi se aktivno vključili v športne klube, saj je obdobje adolescence najbolj kritično starostno obdobje, ko začnejo mladi številčno opuščati svoje športne aktivnosti. Vahid Drapić, trener v Taekwon-do klubu Ahac Šentjur, pravi:

V okviru projekta bo avgusta v Bolgariji mednarodni športni dogodek Taekwon-do za dušo. Najpomembnejša aktivnost projekta pa je razvoj IKT aplikacije, ki po Drapićevih besedah med drugim prinaša:

Projekt so partnerji začeli v začetku tega leta, končali pa ga bodo konec prihodnjega leta. Danes so se v Šentjurju prvič srečali na konferenci v živo, doslej so sodelovali na daljavo.

Sodelujoči pri projektu. (Foto: Taekwon-do klub Ahac Šentjur)

S športom do več zdravja
Vahid Drapič je ob predstavitvi projekta dejal, da se je v njihovem klubu po koncu epidemije covida-19 na treninge vrnila le dobra polovica otrok in mladih. V klubu vseeno ostajajo optimisti, pri čemer Drapić tudi starše poziva, naj otroke spodbujajo k športu:

In zakaj med vsemi športi izbrati prav taekwon-do?

Sicer pa se v Taekwon-do klubu Ahac Šentjur že veselijo tudi novih tekem, ki jih v zadnjem obdobju zaradi koronavirusa ni bilo. Posebej ponosni so, da bo oktobra državno prvenstvo prav v Šentjurju. (AD, LB)