april 17, 2019

Tri etape kolesarske dirke po Sloveniji po naših krajih

Kolesarska dirka po Sloveniji bo kolesarje – med njimi tudi najboljše na svetu – tudi letos vodila po naših krajih. Kar tri etape od petih bodo po našem delu države. Preverite, v katerih krajih vse boste na več kot 800-kilometrski poti lahko spodbujali kolesarje.

Kolesarska dirka po Sloveniji je lani vodila tudi mimo našega radia. Tudi tokrat bomo kolesarsko karavano v Šentjurju lahko videli kar dvakrat. (Foto: Štajerski val)

Tudi na Celjsko kočo, Planino in Veliko Tinje
Na 26. Dirki po Sloveniji bo, kot so predstavili na včerajšnji novinarski konferenci, 18 kolesarskih ekip, med njimi pet iz vrst svetovne serije. Kolesarji se bodo spopadli s petimi etapami, ki bodo od 19. do 23. junija. Že na prvi etapi bodo kolesarili po naših krajih. Prišli bodo iz Ljubljane, mimo Trbovelj v Laško in nato mimo Celja in Šentjurja na Planino pri Sevnici, proti Kozjem in Podčetrtku ter do cilja, ki bo v Rogaški Slatini. Drugi dan bo štart v Mariboru, cilj pa v Celju. Na poti boste kolesarje lahko med drugim spodbujali v Slovenski Bistrici, Velikem Tinju, Oplotnici, Slovenskih Konjicah, Poljčanah, Šmarju, Šentjurju in Štorah, pred ciljem v knežjem mestu se bodo povzpeli še na Celjsko kočo. Tretja etapa se bo začela v Žalcu in bo kolesarje mimo Vranskega in Kamnika vodila vse do Idrije. Četrta etapa bo od Nove Gorice do Ajdovščine, zadnja pa po Dolenjski. Spomnimo, lani je na Dirki po Sloveniji zmagal Primož Roglič, ki pa ga letos na domačo tekmo ne bo. Organizatorji vseeno obljubljajo številna ostala zveneča imena, še podrobneje pa o Dirki po Sloveniji preberite TUKAJ. (AD)

Na Dirki po Sloveniji pričakujejo več kot 125 kolesarjev. (Foto: Štajerski val)