junij 16, 2022

Tudi v naših krajih kolesarska vročica

Kar tri od petih etap letos v našem delu države

Kolesarska dirka po Sloveniji, ki je pravi športni spektakel in tudi velika turistična promocija Slovenije, je danes prišla v naše kraje. Druga etapa se je začela na Ptuju in končala v Rogaški Slatini. Slavil je Nizozemec Dylan Groenewegen.

Na današnji etapi so kolesarji med drugim peljali skozi Šentjur. Mi smo jih ujeli pri novozgrajene krožišču pri OŠ Franja Malgaja. (Foto: Štajerski val)

Današnja etapa je bila dolga nekaj več kot 174 kilometrov, ker je precej ravninska, pa velja za šprintersko etapo. Začela se je na Ptuju in končala v Rogaški Slatini. Kolesarje s Tadejem Pogačarjem na čelu, ki prihajajo tudi iz najboljših svetovnih ekip, je pot med drugim vodila mimo Maribora, Slovenske Bistrice, Poljčan, Dolge Gore, Ponikve, Šentjurja, Šentvida, Šmarja pri Jelšah in Podplata. Pričakovano je zmagovalca dal ciljni šprint, ciljno črto v Rogaški Slatini pa je prvi prečkal Nizozemec Dylan Groenewegen. Dobil je pokal, ki so ga izdelali v Steklarni Rogaška. Najboljši Slovenec je bil tokrat Matevž Govekar na 9. mestu.  

Vzdušje ob trasi je bilo, kot že več zadnjih letih na dirki, izjemno, ob tem ne gre pozabiti, da bodo organizatorji znova izbrali kraj, ki bo dobil naziv naj gostitelj dirke. Nekaj fotoutrinkov današnje etape najdete v spodnji galeriji. Video posnetke pa si oglejte na našem Facebooku.

Dirko so si ogledali tudi stanovalci šentjurskega doma starejših, bili so navdušeni. (Foto: Štajerski val)

Sicer pa bodo kolesarji v naših krajih tudi jutri, ko se bo etapa začela v Žalcu, končala pa v Celju, na Starem gradu. Za kolesarje boste lahko navijali ob cestah v Spodnji in Zgornji Savinjski dolini, pa tudi v središču Celja ter v Štorah, kjer se bodo med drugim povzpeli na Svetino. V soboto pa bo start četrte od petih etap v Laškem, cilj bo na Veliki planini. (AD)

Povezani prispevki:
TONE TISELJ: VRHUNSKI ŠPORT ME NE ZANIMA VEČ 
KOLESARSKA DIRKA JE NAŠE OKNO V SVET 
SVETOVNA IMENA KOLESARSTVA SPET V SLOVENJI, TUDI PO NAŠIH KRAJIH
TRI ETAPE KOLESARSKE DIRKE PO SLOVENIJI PO NAŠIH KRAJIH 

Galerija slik