september 23, 2021

V kovačnici medalj na Lopati še ena zlata, tokrat trenerjeva

Vitrina medalj v Judo klubu Z`dežele Sankaku na Lopati je bogatejša še za eno odličje. Tokrat ga niso osvojili člani kluba, ampak njihov trener in mentor Marjan Fabjan, ki je prejel najvišje priznanje Mednarodne judoistične zveze.

Marjan Fabjan je najuspešnejši slovenski trener juda. (Foto: Judo klub Z` dežele Sankaku)

Najuspešnejši slovenski trener juda, Celjan Marjan Fabjan je prejel zlato priznanje Mednarodne judoistične zveze. Za doprinos svetovnemu judu mu ga je izročil predsednik zveze, Mariusz Vizer, ki je obiskal Fabjanov Judo klub Z`dežele Sankaku na Lopati pri Celju. Vizer je bil nad videnim na Lopati pri Celju navdušen. Gre za objekt, v katerem je Fabjan s svojimi varovankami ustvaril kar šest olimpijskih kolajn, ki so jih osvajale Lucija Polavder, Urška Žolnir, Ana Velenšek in Tina Trstenjak. Zadnja olimpijska medalja je še sveža, iz Tokia jo je konec julija prinesla Trstenjakova. Olimpijsko podprvakinjo in njenega trenerja Marjana Fabjana smo takrat v kovačnici odličij obiskali tudi mi. Preverite TUKAJ. (NS)

Srebrno olimpijko Tino Trstenjak in njenega trenerja Marjana Fabjana smo na Lopati obiskali tudi mi. (Foto: Radio Štajerski val)