avgust 7, 2021

V Rogaški spet košarkarska ABA liga

Člansko ekipo Košarkarskega kluba Rogaška bo tudi v novi sezoni vodil Damjan Novakovič, že deveto zaporedno sezono. Ob tem se Slatinčani po letu dni premora znova vračajo v mednarodno ABA ligo 2.

V Rogaški Slatini bodo spet mednarodne košarkarske tekme, upajo, da bodo tudi navijaške tribune lahko polne. (Foto: KK Rogaška)

V tem tednu je klub sporočil, da je podaljšal sodelovanje s trenerjem Damjanom Novakovičem, ki je slatinske košarkarje vodil že osem zadnjih sezon. V vsaki jih je popeljal v ligo za prvaka, dvakrat pa tudi v finale državnega prvenstva. Rogaška je med letoma 2017 in 2020 igrala v ABA ligi 2, drugem rangu ABA regionalnega tekmovanja. V lanski sezoni se temu tekmovanju zaradi epiemije koronavirusa niso prisružili, v tej sezoni pa bodo v Rogaški spet mednarodne tekme.

Od igralskega kadra so Rogaško medtem zapustili Luka Božak, Leon Šantelj in David Nichols. »Dres Rogaške bo še eno sezono nosil Petar Vujačić. Blizu podpisa nove pogodbe je tudi David Gabrovšek, Domen Bratož pa predstavlja prvo okrepitev pred začetkom nove tekmovalne sezone,« so ob tem sporočili iz kluba. (AD)