julij 28, 2021

Šmarje že drugo leto zapored brez kolesarskega maratona

Tradicionalni Šmarski kolesarski maraton je lani zaradi koronavirusa odpadel, letos so ga načrtovali to nedeljo, 1. avgusta, a so ga organizatorji znova odpovedali. 

Šmarski kolesarski maraton potreže tudi s čudovitimi razgledi, letos mu je, že drugo leto zapored, načrte prekrižal koronavirus.(Foto: Štajerski val)

Letošnji Šmarski kolesarski maraton bi moral biti osemnajsti po vrsti. Tudi tokrat so načrtovali štiri trase, a jih žal, že drugo leto zapored, ne bodo zavzeli kolesarji. Maraton je sicer, po besedah Jake Rihtariča iz Športnega društva Šmarje pri Jelšah, primeren tako za manj kot zelo dobro pripravljene kolesarje, udeležuje se ga tudi veliko družin. Na Šmarski kolesarski maraton prihajajo ljubitelji kolesarjenja z različnih koncev države, na zadnjem pred korono je bilo okoli 400 udeležencev. Tudi letos so si želeli podobne številke, a so iz šmarske občine sporočili, da so organizatorji zaradi trenutno veljavnih ukrepov odpovedaliizvedbo športno-rekreacijske prireditve, napovedane za to nedeljo.  (AD, NS)