maj 23, 2022

Vrača se družinska kolesarska prireditev Na kolo

Prva junijska nedelja bo v Celju v znamenju družinske kolesarske prireditve Na kolo. Vrača se po dveletnem premoru in bo 15. po vrsti. Kolesarji se bodo na pot s kolesi podali iz šestih sosednjih občin širše celjske regije.

15. prireditev Na kolo bo prvo junijsko soboto. Na fotografiji (od leve proti desni) na kolesu Nena Horvat, vodja marketinga v Citycentru Celje, center managerka Darja Lesjak, inšpektor v oddelku za cestni promet PU Celje Edi Baumkirher ter vodja agencije Prima komunikacije, ki je organizator dogodka, Snežana Delakorda. (Foto: Radio Štajerski val)

V minulih letih je bila družinsko rekreativna prireditev Na kolo v nedeljo, letos so jo organizatorji prestavili na soboto. Snežana Delakorda, vodja agencije Prima komunikacije, našteva štartna mesta:

Na kolo se lahko podate tudi z E-kolesom. Kako?

Še do 2. junija so možne ugodnejše predprijave. Prijavni obrazec najdete TUKAJ. Za otroke do 15. leta je sicer prijavnina brezplačna. Kaj pa se bo dogajalo na skupnem cilju pri Citycentru Celje, razlaga center managerka Darja Lesjak:

Na vseh trasah bo tudi tokrat velik poudarek na varnosti. Za to bodo skrbeli policisti in redarji na motorjih, na bolj izpostavljenih mestih tudi reditelji. Edi Baumkirher iz Policijske uprave Celje pravi:

Apel k previdnosti velja tudi za ostale udeležence v prometu:

„Vsak udeleženec se mora zavedati, da je zanj ključno upoštevanje cestnoprometnih predpisov in da s tem prispeva k varnosti soudeležencev,“ še pravi Baumkirher. (NS)