april 13, 2021

Zaključek ženskega košarkarskega pokala bo v Celju

Košarkarska zveza Slovenije je odločila, da bo zaključni pokalni turnir v ženski košarki v Celju. Za lovoriko se bodo borile štiri ekipe, domačinke si morajo mesto še izboriti na petkovi četrtfinalni tekmi.

ŽKK Celje je najuspešnejši ženski košarkarski klub v državi, bodo punce dvignile še en pokal? Prvi korak bo uvrstitev na zaključni turnir, Celjanke so nasprotnice iz Domžal konec marca v državnem prvenstvu gladko premagale. (Foto: ŽKK Cinkarna Celje)

Knežje mesto je zaključni turnir košarkarskega pokala članic gostilo že devetkrat, nazadnje pred štirimi leti. Turnir bo prihodnji konec tedna, 24. in 25. aprila, znano je že, da bo na njem nastopila ljubljanska Ježica. Ostale ekipe bodo znane po četrtfinalnih tekmah v tem tednu, Celjanke bodo v petek igrale z domžalsko Tosamo Ledito, Konjičanke pa z Gropsupeljčankami. Zadnji par je Triglav – Ilirija.

Brez navijačev na tribunah
»Veseli smo, da bo zaključni pokalni turnir po štirih letih spet v Celju. Žal bomo letos zaradi aktualnih razmer prikrajšani za gledalce, ki bi bili sicer zagotovo izjemno pomemben veter v hrbet naši ekipi. Prepričan sem, da je naša mlada ekipa sposobna poseči po petnajsti pokalni lovoriki v zgodovini kluba,« je ob novici prireditelja zaključnega turnirja dejal predsednik ŽKK Cinkarna Celje Borut Kop.

Celjanke so najuspešnejša ekipa v zgodovini pokala, slavile so že 14-krat. Enajstkrat je bila najboljša Ježica, dvakrat Triglav, po enkrat pa Maribor in HIT Kranjska Gora. (AD)