avgust 23, 2022

Zdaj gre zares - košarkarji se pripravljajo v Laškem

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se v teh dneh na evropsko prvenstvo, kjer bo branila zlato medaljo, pripravlja v Laškem. Za njo je zelo uspešno pripravljalno obdobje, pred evropskim prvenstvom pa moštvo z glavnima zvezdnikoma Goranom Dragićem in Luko Dončićem čakata še dve tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Prva bo v Celju, v četrtek.

Slovenski košarkarji so na zadnjem prvenstvu postali evropski prvaki, tudi tokrat so cilji visoki. (Foto: KZS)

Evropsko prvenstvo se začne 1. septembra, prvi nasprotnik slovenske izbrane vrste bo Litva, v skupini B pa so še Francija, Nemčija, Madžarska ter Bosna in Hercegovina. Slovenci so vse avgustovske pripravljalne tekme zmagali, selektor Aleksander Sekulič pravi: »Za nami je šest pripravljalnih tekem in mislim, da smo že v neki solidni formi. Vsekakor še nismo tam, kjer si želimo biti na evropskem prvenstvu, kar je nekaj povsem normalnega. Sedaj se srečujemo s specifično situacijo, saj sta pred nami dve izjemno pomembni kvalifikacijski tekmi. Običajno trenerji tik pred prvenstvom skušamo igralce tudi malo odpočiti, sedaj pa sta pred nami obračuna, na katerih bomo morali dati svoj maksimum, če želimo biti uspešni.«

V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto, bodo naši odigrali še prvi dve tekmi drugega dela kvalifikacij. V četrtek bodo igrali proti Estoniji, tekma bo v Celju. Zatem gredo še na gostovanje v Nemčijo, ki bo nasprotnik v nedeljo. Zatem se bodo kvalifikacije nadaljevale v novembru ter v fenruarju prihodnje leto.

Še več o košarkarski reprezentanci, ki te dni trenira v Laškem, izveste TUKAJ. (AD)