februar 9, 2018

Športniki v boj za olimpijske medalje

Začele so se 23. zimske olimpijske igre, ki jih tokrat gosti južnokorejski Pjongčang. Do 25. februarja se bo za 102 kompleta medalj borilo več kot 3.000 športnikov z vsega sveta, med njimi 71 slovenskih.

Maskoti letošnjih olimpijskih iger sta črni medved Bandabi in beli tiger Soohorang.

Passion. Connected.
Letošnje zimske olimpijske igre spremlja slogan Povezana strast. Na 13 prizoriščih bodo pripravili 102 tekmovanji, da bo vse potekalo, kot mora, bo na tekmovališčih in v olimpijski vasi skrbelo okoli 50.000 prostovoljcev. Na tokratnih igrah sicer sodelujejo športniki iz 95 držav.

71 Slovencev
Barve slovenske zastave bo zastopalo 71 slovenskih športnikov, pomerili se bodo v alpskem smučanju, biatlonu, deskanju na snegu, hokeju, nordijski kombinaciji, smučarskih skokih, teku na smučeh, smučanju prostega sloga in sankanju. Kdo vse se bo boril za medalje, preverite TUKAJ, natančnem spored tekmovanj pa TUKAJ. Z zadnjih olimpijskih iger v Sočiju so se naši športniki vrnili s kar osmimi odličji, kako bo letos, bo treba počakati do 25. februarja, ko bo olimpijski ogenj ugasnil. Kako uspešne igre pa sicer vi napovedujete? Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Koliko olimpijskih medalj napovedujete?