Športno obarvan mesec v Knežjem mestu

05.05.2017

Mesec športa ni namenjen zgolj Celjanom in Celjankam, pač pa vsem športnim navdušencem. (Foto: fatburn.si)

V Celju se danes začenja četrti Mesec športa. Postregel bo s številnimi brezplačnimi športnimi aktivnostmi in rekreativno-tekmovalnimi prireditvami, ki so namenjene vsem generacijam. V najbolj športnem mesecu želijo organizatorji Celjane, Celjanke in tudi druge obiskovalce mesta spodbuditi, da kakšno urico svojega prostega časa namenijo športu.

Šport za vse
Mesec športa v Celju traja od 5. maja do 3. junija in je razdeljen na dva dela. Šport za vse združuje brezplačne športne aktivnosti v več kot 20 panogah. Med drugim se boste lahko preizkusili v teku, nordijski hoji, kegljanju, plavanju, potapljanju, odbojki, balinanju in plesu. Poleg športnih aktivnosti so pripravili še meritve in svetovanja ter okroglo mizo na temo športa, kjer se boste lahko poučili o prehrani, obremenitvah in pravilnosti načrtovanja vadbe. Program Šport za vse je pripravila Športna zveza Celje v sodelovanju z Mestno občino Celje in Fundacijo za šport. Podrobnejši program dogajanja najdete TUKAJ.

Dogodki tudi za bolj tekmovalne
Za rekreativno-tekmovalni del Meseca športa skrbita Športno društvo Slovenc in Triatlon klub Celje, ki sta pripravila zanimiv nabor dogodkov. Mesec športa se nocoj začenja s tradicionalnim Jurišem na Grmado. V petih koncih tedna se bodo nato zvrstili še Nočni tek Celje, Urbani gladiator Celje, Komak kolesarski maraton, Ocean lava race Celje- Logarska valley Slovenia, Triatlon Šmartinsko jezero. Kje in kdaj boste tekmovali, preverite TUKAJ. (NS)
Štajerski val v sliki