maj 25, 2017

Rogaška znova srebrna, ABA lige ne bo

Rogaška je košarkarski državni podprvak! To ji je uspelo drugič v treh sezonah. V finalu je bila tokrat premočna ljubljanska Olimpija, ki se 16. naslova veseli po sušnih osmih letih.

Rogaška je znova druga. Prvič je bil v finalu boljši Tajfun, tokrat Olimpija.

Za naslov potrebna tudi sreča
Rogaška je redni del državnega prvenstva končala na šestem mestu, Ligo za prvaka pa na drugem. V polfinalu je bila z 2:1 v zmagah boljša od Zlatoroga, v finalu ji je nasproti stala Olimpija. Za naslov prvaka je bilo treba zmagati trikrat. Prvi dve tekmi sta bili izjemno izenačeni, prva se je končala šele po podaljšku. Na obeh je zmagala Olimpija, tudi z veliko sreče je obakrat slavila za dve točki. Na tretji tekmi so Slatinčani na krilih domačih navijačev slavili za 10 točk, na sinočnji v Ljubljani, kamor sta šla Rogaško med drugim spodbujat dva avtobusa navijačev, pa so več moči zmogli Ljubljančani. Slavili so s 94:78 in si priborili 16. naslov državnega prvaka. V tej sezoni so tudi pokalni zmagovalci.

Fantastično vzdušje
»Čestitam vsem igralcem za sijajno sezono. Ni veliko manjkalo, pa bi bila še boljša. Lahko smo ponosni na našo sezono, za konec pa smo napolnili še Tivoli. Še enkrat hvala izjemni publiki za fantastično vzdušje in podporo na vseh srečanjih,« je po tekmi dejal trener Damjan Novakovič, ki je ekipo vodil že tudi pred dvema letoma, ko je prav tako postala državni podprvak. Še podrobneje mu prisluhnite v spodnjem posnetku. Katja Žolgar je pred naš mikrofon ujela tudi kapetana Rogaške Tadeja Fermeta, najizkušenejšega v ekipi Dragišo Drobnjaka ter nekaj navijačev.

Sloveniji v ABA ligi le eno mesto
V preteklih dneh se je veliko ugibalo o tem, ali bo Rogaška prihodnjo sezono zaigrala v mednarodni ligi ABA. A uprava ne bo mogla veliko tuhtati, saj je vodstvo te zasebne lige objavilo nova pravila. Po njih je Sloveniji namenjeno le eno mesto, zasedla ga bo Olimpija kot soustanoviteljica lige. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Navijači po tekmi

Tadej Ferme po tekmi

Damjan Novakovič po tekmi

Dragiša Drobnjak po tekmi