avgust 31, 2017

Srebrna Tina Trstenjak

Judoistka celjskega kluba Z' Dežele Sankaku Tina Trstenjak je svetovna podprvakinja! Zlato ji je tokrat odvzela Francozinja Clarisse Agbegnenou.

Tina Trstenjak je z lanskih olimpijskih iger domov prinesla zlato medaljo, s tokratnega svetovnega prvenstva bo le nekoliko manj žlahtno, srebrno. (Foto: Štajerski val)

Konec po treh kaznih
Trstenjakova je Francozinjo premagala v finalu lanskoletnih olimpijskih iger in finalu predlanskega svetovnega prvenstva. Tokrat pa je v Budimpešti slavila Agbegnenou-jeva in postala svetovna prvakinja. Tini so tako okoli vratu nadeli srebrno medaljo. Celjanka v finalni borbi ni našla pravega ritma, dvoboja je bilo konec dobro minuto pred iztekom časa, ko je dobila že tretjo kazen. »Dan je bil zelo naporen, vse borbe so bile naporne. Vseeno je malo razočaranja tukaj zraven, ampak medalja je le medalja. V finalu je bila največja napaka to, da nisem upoštevala taktike, ki sva jo s trenerjem določila in potem je šlo samo navzdol, to je glavni razlog za takšen razplet. Sama sem zelo kritična do sebe in sem težko zadovoljna s srebrom, bronom ali še slabše. Je pa res, da je težko vedno zmagati,« je dejala slovenska junakinja. V finale se je Trstenjakova uvrstila z zmagami nad Kitajko Junxia Yang, Španko Cristino Perez Cabano, Avstrijko Magdaleno Krssakovo in Britanko Amy Livesey. (AD)