september 18, 2018

Stanislav Šket ne bo več župan

Šmarski župan Stanislav Šket zaključuje pestro štiriletno obdobje, v katerem je po njegovih besedah uresničil večino zastavljenih ciljev. Na jesenskih lokalnih volitvah ne bo več kandidiral. Glavni razlog je razočaranje nad njegovo Listo Stanka Šketa.

Župan Stanko Šket z občinsko upravo ob predstavitvi štiriletnega dela. (Foto: Radio Štajerski val)

Razočaran nad lastno listo
Župan občine Šmarje pri Jelšah Stanko Šket na presenečenje mnogih ne bo kandidiral za še en mandat. Tako je sporočil na nadanašnji novinarski konferenci, kjer je skupaj z občinsko upravo predstavil projekte iztekajočega se štiriletnega mandata. Šket je odločitev sprejel po dolgotrajnem premisleku. „Odločil sem se, da dam priložnost mladim, ki so že nekaj ustvarili, ki imajo znanje, voljo, moč in ideje,“ in pri tem dodal, da je k odločitvi botrovala tudi slaba izkušnja in razočaranje z njegovo Listo Stanka Šketa, v kateri da je njegovo polno zaupanje upravičil le aktualni podžupan Davor Vrečko.

V štirih letih 16,5 milijona evrov naložb
Župan je na predstavitvi izpostavil, da je s sodelavci v občinski upravi in ob podpori občinskega sveta skoraj v celoti uresničil svoj program in ob tem poudaril, da so v štirih letih za naložbe porabili 16,5 milijona evrov, od tega 4,5 milijona evrov iz evropskih in državnih virov. Občina je tako po Šketovih besedah potrdila celostno strategijo občine, celostno prometno strategijo, zagotovila denar za ukinjanje nezavarovanih železniških prehodov, rekonstrukcije državnih cest, izgradnjo nadhoda v Šmarju, prav tako je ustanovila Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje, ustanovila občinski časopis ter posodobila spletno stran. Ni pa Šket izpolnil obljube o gradnji bazena in oskrbovanih stanovanj v Šmarju pri Jelšah, kot pravi, zaradi nepodpore občinskega sveta, a dodaja, da dogovori potekajo.

Podprl ne bo nobenega kandidata
V Šmarju pri Jelšah sicer že imajo dva županska kandidata. Kandidaturo sta napovedala neodvisni kandidat David Stupica, ki je bil nekoč prav na Listi Stanka Šketa, in Matija Čakš, ki uživa podporo pomladnih strank. Šket ne bo podprl nobenega od teh dveh kandidatov, prav tako ne bo kandidiral na nobeni listi. Napovedal je umik iz politike, bo pa spremljal svojega naslednika. Kot pravi župan Šket, je izzivov in želja na vseh področjih delovanja lokalne skupnosti še nekaj, tako da dela v prihodnje ne bo zmanjkalo. S Stankom Šketom se je o podrobnostih pogovarjala Snežana Prebil, prislunite jima v spodnjem posnetku. (SP)

Datoteke

Stanislav Šket o minulem delu