januar 30, 2020

Steklarna Rogaška: odpuščanja tako v proizvodnji kot v pisarnah

Poročali smo, da je Steklarna Rogaška včeraj napovedala odpuščanja. Ukinili bodo do 200 delovnih mest, kot nam je danes povedal prokurist steklarne Jim Walsh, v celotnem podjetju. Govorili pa smo tudi s prvim sindikalistom v steklarni, ki se je to jutro že sestal z vodstvom steklarne.

Kdo vse bo moral zapustiti Steklarno Rogaška, bo znano v prihodnjih tednih. Bo pa ukinitev do 200 delovnih mest gotovo pomenila veliko socialno bombo v Obsotelju in na Kozjanskem. V Steklarni je veliko zaposlenih sicer tudi s sosednje Hrvaške. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Sindikalist: »Odpuščanja niso presenečenja«
Odpuščanja so v Steklarni Rogaška, ki je od leta 2015 v lasti finske Fiskars Group, napovedali včeraj. Zakaj tak ukrep, preberite TUKAJ. Jutro po napovedi, o kateri se je šušljalo že lani, se je vodstvo steklarne sestalo s sindikalisti. Prvi sindikalist Stjepan Križnik nam je povedal, da veliko konkretnih novih informacij niso dobili, več da bo znanega 6. februarja, ko se bodo znova sestali. Križnik je ob tem za naš radio dejal:

Dva vala odpuščanja
Prokurist Steklarne Rogaška Jim Walsh je danes znova ponovil, da bodo odpustili do 200 ljudi, seznama, kot pravi, še ni. V skladu s strategijo ga bodo oblikovali v prihodnjih tednih, v sodelovanju z vodji oddelkov in sindikalisti. Pri tem nam je povedal:

 

In kakšno prihodnost po odpuščanjih Jim Walsh napoveduje Steklarni Rogaška?

 

Walsh ob tem pravi, da si bodo še naprej prizadevali v podjetje dobiti dobre kadre. Prav v teh dneh so tako objavili razpis za kadrovske štipendije. Podelili bodo 5 štipendij za program tehnik steklarstva ter 10 štipendij za vajeniški program steklar. Oba izvaja Šolski center Rogaška. Povezavo do razpisa za kadrovske štipendije najdete TUKAJ. (AD, TMG)