marec 1, 2019

Na stolp na Rudnici morda že za 1. maj

Razgledni stolp na Rudnici bo ob ugodnem vremenu zrasel do 1. maja. 40 metrov visok železni stolp, ki naj bi ga začeli postavljati prihodnji teden, bo omogočal lep pogled na širšo okolico. Župan Podčetrtka je to dopoldne podpisal pogodbi za izvedbo del. 

Takšen bo stolp na Rudnici. (Foto: Občina Podčetrtek)

Stolp bo nova turistična atrakcija
Dela sta dobila dva izvajalca. Alojz Škorjanec s.p., ki je s stroji že na terenu, bo izvedel gradbeno-zemeljska dela in temelje, na katerih bo stal stolp. Podjetje Lesnina MG Oprema pa bo zadolženo za konstrukcijo in postavitev stolpa. Župan Podčetrtka Peter Misja upa, da se bomo lahko na stolp povzpeli že za prvomajske praznike.

Okoli 40 metrov visok razgledni stolp bo zgrajen iz železne konstrukcije. Stal bo tik pod vrhom 620 metrov visokega Silavca in bo omogočal lep pogled na Kozjansko in na hrvaško Zagorje. Misja verjame, da bo stolp postal aktrakcija, ki bo popestrila turistično podobo občine. Prav tako pričakuje, da bodo z novostjo turiste iz Podčetrtka in Olimja privabili tudi v bolj odmaknjene dele občine.

Celoten projekt postavitve novega stolpa na Rudnici, ki vključuje tudi ureditev dovozne ceste in parkirišč, bo občino Podčetrtek stal okoli 210 tisoč evrov. Plačala jih bo iz občinskega proračuna. (SP)