oktober 5, 2017

Streljal zaradi ljubosumja

Mariborski policisti so predstavili nekaj podrobnosti sredinega streljanja v Mariboru, ki je zahtevalo življenje ene osebe. Preiskava še ni končana, je pa po dosedanjih podatkih nasilje vzbudilo ljubosumje. Osumljeni 54-letnik je v priporu.

Andrej Kolbl je predstavil podrobnosti streljanja v Mariboru, le dan potem, ko je poročal tudi o umoru ženske v enem od mariborskih stanovanj. (Foto: PU Maribor)

En mrtev, en poškodovan
Po podatkih Policijske uprave Maribor je osumljeni 54-letnik z avtomobilom ustavil na Titovi cesti, izstopil in odšel do avtomobila, ki je stal v koloni pri semaforju. Iz neposredne bližine je skozi sprednje sopotnikovo okno s pištolo izstrelil več nabojev. Zadel je 52-letnega sopotnika in ga tako hudo poškodoval, da je takoj umrl. Voznika, 57-letnega moškega, je ranil v roko. „Ta je uspel pobegniti in se je zatekel do varnostnika v prostore bližnjega podjetja. V vozilu je na zadnjem sedežu sedel tudi 38-letni moški, ki pa ni bil poškodovan. Ena od izstreljenih krogel je zadela tudi nasproti vozeči avtomobil, vendar v njem ni ranila nikogar,“ še pravijo policisti.

Že lani nasilen
54-letnik je po streljanju počakal na prihod policistov. Pridržali so ga, zasegli so mu dve pištoli in več nabojnikov. V četrtek ga čaka zaslišanje pri preiskovalnem sodniku. „Motiv za storitev kaznivega dejanja je maščevanje iz ljubosumja, a intenzivna preiskava še poteka, zato podrobnosti še ne moremo razkriti,“ je na novinarski konferenci dejal pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl. Razkril je še, da so policisti osumljenca že obravnavali tudi maja lani, zaradi nasilja v družini. Že takrat so mu zasegli več kosov orožja, mu odredili prepoved približevanja in zoper njega podali kazensko ovadbo. (AD)