oktober 13, 2018

Svetina v znamenju Alminih dnevov

V štorski krajevni skupnosti Svetina je vikend v znamenju tradicionalne jesenske prireditve posvečene pisateljici in svetovni popotnici Almi M. Karlin. Almini dnevi so se začeli z likovnim natečajem za učence celjskih osnovnih šol in Osnovne šole Štore, vrhunec dogajanja pa bosta nocojšnje potopisno predavanje in jutrišnje zabavno druženje.

Alma Maksimiljana Karlin se je rodila v Celju, pokopana pa je na Svetini, ob svoji dobri prijateljici nemški slikarki in novinarki Thei Schreiber Gammelin. (Foto: TD Štore)

Almine dneve na Svetini že 17 let okoli 12. oktobra, ko se je rodila Alma M. Karlin, prireja Turistično društvo Štore. Kako so pravzaprav Svetinčani povezani z Almo in zakaj Almini dnevi ravno na Svetini, razlaga predsednica društva Mojca Rožman:

Letošnji Almini dnevi so nekoliko posebni, zaradi zanimive novosti, in sicer Alminega kovčka:

Almini dnevi so sicer tradicionalno razdeljeni na dva dela. Sobotni večer je namenjen potopisnemu večeru. S kom in kam boste potovali tokrat, razkriva predsednica društva Mojca Rožman:

Nedelja bo v znamenju zabavnega druženja:

Vabljeni torej na Almine dneve na Svetino. Potopisno predavanje bo v Javorniku nad Štorami nocoj ob 18. uri, nedeljsko dogajanje pa se začne ob 10. uri. (NS)