januar 8, 2016

SwatyComet še prodornejši in konkurenčnejši

SwatyCometu se pod novim lastnikom obetajo možnosti prodora na nove trge in izboljšanje konkurenčnosti. Tako optimistično zrejo v prihodnost. Vstop ameriškega lastnika jim ob tem po zagotovilih omogoča nadaljnje samostojno poslovanje in ohranitev lastnih blagovnih znamk.

Matjaž Merkan in Chris Weiler z optimizmom gledata v prihodnost. Podrobnosti sta predstavila v zreški enoti SwatyCometa.

Družbi, ki se dopolnjujeta
Mariborsko-zreško podjetje SwatyComet je kupila ameriška družba Weiler Corporation. Njen lastnik Chris Weiler ter direktor SwatyCometa Matjaž Merkan poudarjata, da se družbi dopolnjujeta na številnih področjih, zato pričakjujeta veliko pozitivnih učinkov. Weiler proizvaja žičnate ščetke za profesionalno uporabo, Swatycomet pa rezalne in brusne plošče za profesionalno uporabo v industriji. Skupaj tako naslavljata iste končne uporabnike. S skupnim nastopom računata, da bo njuna ponudba postala še celovitejša in konkurenčnejša. „Mi na novega lastnika gledamo kot na priložnost za prihodnje. Strateško partnerstvo nam zagotavlja še boljši položaj za uresničevanje naših ambicioznih ciljev,“ pravi Merkan in dodaja, da imajo z novim lastnikom dobre izkušnje, saj sta podjetji v preteklosti v manjšem obsegu že sodelovali.

Selitve in odpuščanj ne bo
„Delo SwatyCometa me zelo navdušuje, impresioniran sem nad kakovostjo produktov in nad raziskovalnim področjem v podjetju. Prav tako nad kulturo v podjetju, ki je precej podobna kulturi v naši družbi,“ je na novinarski konferenci po nakupu, katerega cena je skrivnost, povedal Chris Weiler. Hkrati je zagotovil, da korenitejših sprememb pri organizaciji dela ne bo. „Vsako od podjetij bo še naprej delovalo samostojno, iskali pa bomo skupne priložnosti za razvoj.“ Po njegovem prav tako ni treba skrbeti, da bi proizvodnjo kamorkoli preselili ali da bi odpuščali ljudi. Kvečjemu bodo koga še dodatno zaposlili.

Lani bolje kot leta 2014
SwatyComet, ki v celotni skupini zaposluje okoli 900 ljudi, je Američanom prodala nekdanja lastnica Avtotehna. Številke lanskoletnega poslovanja še niso znane, direktor Matjaž Merkan, lanski menedžer leta 2015 v Sloveniji, pa pravi, da bo zagotovo boljše kot leto prej. „Promet smo povečali za okoli štiri odstotke. A SwatyComet v zadnjih letih ni zasledoval le strategije rasti, predvsem smo se želeli repozicionirati, kar nam je uspelo. To pomeni, da je SwatyComet danes podjetje, ki ponuja produkte višjega zahtevnega razreda za zgolj profesionalno uporabo in s tem dosega tudi boljše rezultate,“ razlaga. Kako bo k nadaljnji rasti prispevalo poslovanje pod novim lastnikom, Merkanu prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Matjaž Merkan o novih priložnostih