oktober 20, 2016

Tajfun išče novega trenerja

Košarkarski klub Tajfun je po komaj treh tekmah prekinil sodelovanje s trenerjem Krešimirjem Bašićem. Člansko ekipo trenutno vodi pomočnik trenerja Robi Ribežl.

Kariera Krešimirja Bašića v Šentjurju je bila kratka.

Tri tekme, trije porazi
Splitčan Krešimir Bašić je v Šentjur prišel pred začetkom letošnje sezone. Uprava je imela dolgoročnejše načrte, z njim je podpisala pogodbo za dve leti. „V njem vidimo mladega, ambicioznega trenerja, ki pozna delo v tujini, saj je v svetu dejansko od svojega 19. leta. Je človek, ki se ne boji izzivov in ki je sprejel našo filozofijo, torej delati ekipo na daljši rok, z mlajšimi igralci, na daljše pogodbe,“ je julija dejal član upravnega odbora kluba Dušan Debenak. A sezona se za Tajfun ni dobro začela. Izgubil je obe tekmi domačega prvenstva, tesno, le za dve točki, tudi prvo mednarodno tekmo v tekmovanju Sixt Alpe Adria Cup. Dovolj, da se je trenerska pot Krešimirja Bašića v Šentjurju končala. Klub je na svoji spletni strani zapisal le, da se je s Hrvatom razšel v ponedeljek, podrobnejših razlogov ni podal.

Ime novega trebnerja še neznanka
Na torkovi tekmi drugega kroga pokala Sixt Alpe Adria Cup je Šentjurčane, predlanske državne prvake, že vodil pomočnik trenerja Robi Ribežl. Znova so izgubili, tokrat za štiri točke, proti avstrijski ekipi ECE Bulls Kapfenberg. Kdo bo novi trener, še niso razkrili. Medtem je manjša sprememba tudi v ekipi, po šestih sezonah se je poslovil Ivan Držić, ki bo svojo pot nadaljeval pri Hopsih s Polzele. Naslednja tekma Tajfun čaka že v soboto, proti laškemu Zlatorogu. (AD)