marec 4, 2015

Tajfun premagal Krko

Košarkarji šentjurskega Tajfuna so v 20. kolu Lige Telemach premagali Krko. Tako so se maščevali za poraz v zadnjih sekundah polfinala pokala Spar.

Najučinkovitejši tokrat Bratož

Na prvi tekmi sezone med Tajfunom in Krko so v Novem mestu le za točko slavili Šentjurčani, a državni prvaki so bili, prav tako le za točko, boljši na nedavnem finalnem turnirju Spar. Danes je bilo spet tesno, ekipi sta bili praktično vso tekmo izenačeni. V zadnji četrtini pa so Šentjurčani, ki so igrali brez poškodovanega Đorđeta Lelića, le nekoliko pobegnili. Zmagali so z 68:61. Največ točk v dvorani Hruševec je prispeval Domen Bratož, 19. Dodal je še 6 skokov in 5 podaj. Pri Krki je 18 točk vknjižil Wangmene, le dve točki manj Armstead. 

Tajfun suvereno prvi

"Z izjemo prve četrtine, v kateri smo igrali medlo, smo preostanek tekme igrali tako, kot že večkrat v sezoni. Veseli me, da so tokrat igralci, ki so prej igrali nekoliko manj, zelo dobro izkoristili priložnost," je po tekmi povedal domači trener Dejan Mihevc. Trener Krke Aleksandar Džikić je dejal le: "Domačini so bili natančnejši pri metih in to je bilo na koncu odločilno". Tajfun si je že pred dananšnjo tekmo zagotovil prvo mesto po prvem delu državnega prvenstva, medtem ko Krka še nima zagotovljenega mesta v Ligi za prvaka. (AD)