oktober 1, 2021

Takšen bo mestni park v Šentjurju

V Šentjurju bo novost – mestni park. Na včerajšnji javni spletni predstavitvi je občina predstavila idejno zasnovo. Izdelan je tudi nekajminutni 3D video, ki nazorno prikazuje, kakšen naj bi nekega dne bil ta park.

Takšen bo po idejni zasnovi šentjurski mestni park, če bi zgradili vse, kar je v njem predvideno. A urejanje bo etapno, kaj vse bo dejansko našlo prostor v parku, pa bo še stvar nadaljnjih odločitev.

Za rekreacijo, igro in druženje
Mestni park – poimenovali so ga Livada – bo na desnem bregu potoka Pešnica, na območju tako imenovanega križa. Velik bo 30.000 kvadratnih metrov, v njem bodo površine za šport, prosti čas, igro in sprostitev. V park bodo prestavili športne površine, ki jih bodo ukinili na levem bregu potoka, in sicer nogometno in rokometno igrišče ter balinišče. Ob tem pa je v parku predvidenega še marsikaj. Direktor podjeja Uniprojekt Jože Grobelnik se je z besedami takole sprehodil po parku:

Do parka čez novi most
Do parka bosta od krožišča s podhodom, ki ju pravkar gradijo pri Osnovni šoli Franja Malgaja, vodila nova promenada z drevoredom ter novi most čez Pešnico.

Do parka bo od novega krožišča pri OŠ Franja Malgaja vodila nova promenada z drevoredom. Ta bo najprej na vrsti za ureditev. (Foto: Občina Šentjur)


Po etapah, vsebina bo še stvar debate
Župan Marko Diaci je na včerajšnji predstavitvi, ki je bila zaradi epidemioloških razmer prek spleta, poudaril, da bodo projekt gradili po etapah, v prvi fazi bodo na vrsti povezava do parka ter prestavitev rokometnega igrišča in balinišča, ostale stvari bodo kasneje, ali bodo vključili vse ideje ter v kakšnem vrstnem redu, bo stvar prihodnjih odločitev. Diaci razlaga:

Posnetek celotne predstavitve idejne zanove ureditve novih površin v središču Šentjurja si lahko ogledate TUKAJ, med drugim boste videli video, ki nazorno predstavlja, kakšen bo park. Ob tem je občina predstavila še en projekt – ureditev ter novosti na šentjurskem mestnem pokopališču. (AD)