julij 28, 2022

Takšna bo po prenovi šentjurska železniška postaja

Opoldne so v Šentjurju, ravno na 165. obletnico odprtja južne železnice med Dunajem in Trstom, slavnostno podpisali pogodbo za ureditev tamkajšnje železniške postaje. 

Ob končanju bo šentjurska železniška postaja izgledala tako. (foto: Štajerski val)

Šentjurska železniška postaja bo obnovo doživela v sklopu posodobitve železniške proge med Zidanim Mostom in Šentiljem. Kaj se bo urejalo, razlaga v. d. direkotrja Direkcije za infrastrukturo Republike Slovenije Bojan Tičar:

Prav tako bo ob železniški postaji dograjeno novo parkirišče. Investicija je vredna 7,42 milijona evrov, 4,62 milijona evrov so pridobili s strani evropskih sredstev. Dela bosta opravila Železniško gradbeno podjetje Ljubljana (SŽ-ŽGP) in GH Holding. Tičar dodaja:

Obnovo železniške postaje pozdravlja tudi župan Občine Šentjur Marko Diaci, ki meni, da je modernizacija zelo pomembna pridobitev za celotno mesto. Prav tako upa, da se bo s tem povečal interes za javni potniški promet. Ob tem opozarja:

Gradbena dela na šentjurski železniški postaji se bodo začela avgusta, zaključena naj bi bila do junija prihodnje leto. V tem času bo promet potekal nemoteno, poskrbljeno bo za varnost vseh potnikov. V Občini Šentjur sta bili v preteklih letih sicer posodobljeni železniški postajališči na Grobelnem in v Dolgi Gori, nekaj obnov se obeta tudi v prihodnje:

Po napovedih direkcije za infrastrukturo bi lahko dela na Ponikvi stekla že prihodnje leto. (ViP)

Galerija slik