december 3, 2018

Turističnemu društvu Štatenberg najvišje priznanje občine

V Makolah so se na slavnostni akademiji s podelitvijo občinskih priznanj poklonili najzaslužnejšim občanom in občankam. Najvišje priznanje, plaketo občine, je prejelo Turistično društvo Štatenberg. Župan Franc Majcen je ob pregledu minulega dela ocenil, da je za občino uspešno leto.

Letošnji občinski nagrajenci občine Makole. (Foto: Štajerski val)

Priznanja za delo v turizmu, kmetijstvu in šolstvu
Župan Franc Majcen, ki bo na čelu občine še prihodnja štiri leta, je občankam in občanom, ki so s svojim uspešnim delom pomembno zaznamovali utrip kraja, na petkovi slovesnosti podelil plaketo, dve priznanji in nagrado občine. Najvišje priznanje, plaketo občine, je za prizadevno delo pri razvoju kraja in ohranjanju kulturne in naravne dediščine ob 10-letnici delovanja prejelo Turistično društvo Štatenberg. Predsednica Štefka Skledar ob prejemu priznanja ni skrivala zadovoljstva: 

Priznanje občine je prejel Jože Vovk, za delo pri razvoju kraja in delovanju na področju turizma, družbenih dejavnosti in kmetijstva. Priznanje občine so podelili tudi Jožici Kolar, za vsestransko aktivnost pri organiziranju in razvoju makolskega kmetijstva. Nagrade pa se je razveselila Silva Samastur, ravnateljica makolske osnovne šole, ki je aktivna tudi na področju turizma. 

Člani TD Štatenberg s predsednico Štefko Skledar.

Nova ceta Pečke - Slovenska Bistrica
Slovesnost je župan Majcen izkoristil tudi za pregled minulega dela. Ocenil je, da za občino glede na dane možnosti uspešno leto:

Ob tem so uresničili več manjših, a za občane prav tako pomembnih naložb. V novem mandatu je občina Makole pred novi izzivi. Med največjimi so po Majcnovih besedah obnova kuhinje z izgradnjo nove jedilnice v osnovni šoli, prenova poslovilne vežice in nakup novega gasilskega vozila. (SP)