oktober 6, 2020

Teden otroka v Muzeju novejše zgodovine Celje

Teden otroka je, ki ga bodo v Muzeju novejše zgodovine Celje obeležili z več brezplačnimi dogodki. Kaj bodo najmlajši spoznavali, kaj jim je v otroškem muzeju najbolj zanimivo in zakaj je pomembno, da že od malih nog prestopijo vrata muzeja, smo vprašali Jožico Trateški, vodjo pedagoških programov.

V ospredju dejavnosti ob Tednu otroka bo občasna razstava Več kot barve. (Foto: FB MNZCe)

V Muzeju novejše zgodovine Celje se ob Tednu otroka pridružujejo vseslovenski akciji muzejev Z igro do dediščine. Ta teden pripravljajo tri brezplačne dejavnosti. Prvi bo današnje javno vodenje po občasni razstavi Več kot barve. Jutri bodo otroci na Hermanovi družinski ustvarjalnici spoznavali mavrico in nato v igralnici ustvarjali na to temo. V soboto pa bo v otroškem muzeju zamenjava igrač - zaradi varovanja zdravja naj bodo igrače zavite v embalažo. Prav igrače so tisto, kar najmlajše obiskovalce v celjskem muzeju novejše zgodovine najbolj pritegne, nam je povedala vodja pedagoških programov v muzeju Jožica Trateški.

V muzeju se trudijo otrokom njihove vsebine približati tudi z ustvarjalnimi delavnicami. (Foto: FB MNZCe)

Sicer pa si po njenih besedah prizadevajo muzejske vsebine otrokom skozi različne dejavnosti čim bolj približati - verjamejo, da bodo tako v muzeje radi zahajali vse življenje. Pogovor z Jožico Trateški najdete v spodnjem posnetku. (TMG)