maj 23, 2016

Tekli za slepe in slabovidne

Zveza Lions klubov Slovenija je v več krajih pripravila akcijo Tečem, da pomagam. Udeleženci so tekli z zavezanimi očmi in tako zbirali denar za slepe in slabovidne. Dobrodelne akcije se je udeležilo več kot 2.700 ljudi, tudi v Celju in Slovenski Bistrici.

Udeleženci teka so preverili, kako je, če ne vidiš. Tako so podprli slepe in slabovidne. (Foto: Zveza Lions klubov Slovenije)

Akcijo podpirajo tudi športni asi
V akciji, ki je bila v soboto in nedeljo v desetih slovenskih krajih, so s skupnimi močmi premagovali ovire in zbrali 9.500 evrov. Celjskim Lionom, ki so tekli na Špici, so se pridružile številne organizacije, ki so poskrbele za bogat spremeljevalni program. Slovenskobistriške akcije se je udeležil tudi motokrosist Tim Gajser in ob koncu preizkušnje dejal: »Ko ti zavežejo oči, se ti svet obrne na glavo. Ne veš, kje si, kaj se dogaja okrog tebe, popolnoma si odvisen od ljudi okrog sebe. Ne predstavljam si, da ne vidim. Zato sem vesel in ponosen, da sem ambasador te akcije«. Tim Gajser je ob tem podaril svoj podpisani dres, ki ga bodo prodali na dražbi ob koncu akcije. Podpisani dres sta darovala še dva športna asa, hokejist Anže Kopitar in smučarski skakalec Peter Prevc.

Akcija se bo nadaljevala
Dobrodelna akcija Tečem, da pomagam se bo nadaljevala tudi naslednji vikend, ko bodo tekli še v Brežicah, Ljutomeru in na Ptuju. Lioni želijo skupaj z dražbami zbrati 40 tisoč evrov, k temu znesku bo zatem Mednarodna zveza Lionsov dodala še 80 tisočakov. Skupni znesek bodo v celoti namenili zgodnji obravnavi slepih in slabovidnih otrok iz vse Slovenije. Še več informacij o akciji poiščite TUKAJ. (PŽ)

Galerija slik