junij 22, 2016

Terme Olimia celovito prenovile hotel Sotelia

V Termah Olimia so predstavili prenovljen Wellness hotel Sotelia in novo polnilnico za električne avtomobile. Do leta 2018 načrtujejo še obsežno prenovo bazenskega kompleksa Termalia, gostišča Lipa in kampa Natura.

Na novinarski konferenci: direktor prodaje&marketinga, prokurist v Termah Olimia Vasja Čretnik, direktor Term Olimia Florjan Vasle, arhitekt Dejan Lah iz podjetja Enota d.o.o., direktor podjetja ECE d.o.o. MitjaTerče in župan Podčetrtka Peter Misja.

Osvežena Sotelia z novimi vsebinami
Najprestižnejši hotel v Termah Olimia, Wellness hotel Sotelia, je ob desetletnici dobil osveženo podobo. Prenova je trajala od marca, stala pa je milijon evrov in pol. Kot je pojasnil direktor Florjan Vasle, so hotel nekoliko pomladili in mu dodali nekatere nove vsebine, s čimer bodo gostom zagotavljali najvišjo raven storitev in udobja. »Prenovili smo sobe, od talnih oblog, pohištva do barv, prav tako smo osvežili vse skupne prostore z wellnessom, restavracijo, recepcijo, zamenjali smo strojne in elektro instalacije, za nadaljnje trženje pa je pomembna tudi obnova kongresnega centra, ki se z novo tehniko in infrastrukturo uvršča ob bok najsodobnejšim kongresnim centrom v Sloveniji, « razlaga Vasle in dodaja, da je največja sprememba vidna v luksuznih apartmajih. Zaradi povpraševanja po prestižnejših sobah so namreč ob celostni prenovi štirih luksuznih apartmajev uredili tudi štiri nove. »Gostje imajo v njih na voljo lastno savno ali vodno posteljo. Apartmaji imajo v spalnicah tudi masažno kad za razvajanje v dvoje ter prostoren doživljajski tuš,» pojasnjuje Vasle in poudarja, da so bolj kot klasične hotelske sobe oblikovane kot stanovanja, s čimer želijo gostom zagotoviti občutek domačnosti. Pod načrt obnove je podpisan znan in večkrat nagrajen arhitekt Dean Lah

Novost: polnilnica za električne avtomobile
V Termah Olimia so v sodelovanju s podjetjem ECE d.o.o. postavili dve polnilni postaji in tako omogočili obisk tudi gostom, ki so vozniki električnih avtomobilov. » S tem smo se umestili na zemljevid e-polnilnic, ki ga uporabljajo gostje iz Slovenijie in Evrope. Koriščenje polnitve je enostavno in brezplačno. Poleg nove polnilnice za električna vozila svojim gostom nudimo tudi šest električnih koles,« pojasnjuje Vasle. Vožnja z električnim kolesom je seveda lažja, dosega večjo hitrost in ne onesnažuje okolja. Tako bodo njihovi gostje lahko odkrivali zanimivosti okolice Podčetrtka s sodobnimi e-kolesi.

Do leta 2018 še prenova Termalije
V letih 2017 in 2018 načrtujejo temeljito obnovo termalnega bazenskega kompleksa Termalija, ki ga bodo tudi vsebinsko nadgradili. »Z obnovo želimo dopolniti ponudbo za družine z otroki in najstniki, ki manjka v času, ko ni odprta Aqualuna. Nov objekt bo na nivoju prestižne Orhidelie, vendar za povsem drugo strukturo gostov. S tem bomo postali zaokrožena celota za raznolike segmente gostov, » pojasnjuje Vasle. Naložba bo stala okoli 7 milijonov evrov. Prenova bo potekala v dveh fazah in bo predvidoma v celoti zaključena do konca leta 2018. Direktor je napovedal tudi prenovo gostišča Lipa, zanj bodo porabili okoli 200 tisočakov, in kampa Natura. (SP)

Galerija slik