julij 27, 2019

Terme Olimia odprle najsodobnejši kamp v kontinentalni Hrvaški

V Terme Olimia so v Tuhlju odprle kamp Vita, prvi kamp s petimi zvezdicami v kontinentalni Hrvaški. Do prihodnjega poletja bodo v Tuhlju zgradili še moderno naselje z 30 luksuznimi hiškami. Naložbi bosta skupaj stali 2,5 do 3 milijone evrov.

Nov kamp v Termah Tuhelj pripravljen na ljubitelje kampiranja. (Foto: Terme Olimia)

Za 300 kampistov
Terme Olimia po večmilijonskih naložbah v Wellness Termalija  v Podčetrtku zdaj s svojimi naložbami nadaljujejo tudi v Termah Tuhelj, ki so jih kupile leta 2003. V Tuhlju so odprle nov kamp Vita, najmodernejši kamp v kontinentalni Hrvaški, s katerim želijo v terme privabiti še več turistov. Terme Olimia so sicer v Terme Tuhelj v zadnjih letih vložile več kot 35 milijonov evrov. Med drugim so posodobili hotel, zgradili vodni park, povečali bazene in savne te prenovili wellness. Kamp Vita, ki je le prva faza večmilijonske investicije v Tuhlju, je tako le ena v nizu pomembnih nadgradenj njihove ponudbe, pravi direktor prodaje in maketinga Vasja Čretnik:

Na več kot 20 tisoč kvadratnih metrov je po besedah Čretnika na voljo 56 parcel za karavane, prikolice in šotore, ki sprejmejo 300 gostov.

V osrednji stavbi so velika restavracija in bar, kamp servis, prostor za kopanje hišnih ljubljenčkov, sanitarije prilagojene invalidom, družinske kopalnice, garderobe, otroško igrišče, mini golf in teniška igrišča.

Prihodnje leto še 30 luksuznih hišk
Ob novem kampu želijo v Termah Tuhelj do naslednjega poletja zgraditi še luksozno naselje s tridesetimi modernimi hišicami. Prav tako bodo zgradili dodatne objekte, ki bodo družinam omogočili resnično doživetje, parom pa uživanje v wellness vsebinah v naravi,« pravi Vasja Čretnik.

Skupna vrednost investicije bo znašala med 2,5 in 3 milijone evrov, odvisno od višine vložka strateškega partnerja.

Prihodki term navzgor
Vlaganja v terme se odražajo tudi v postopni rasti števila turistov in v poslovanju družbe, ki iz leta v leto beleži boljše rezultate. »Več kot polovica obiskovalcev prihaja iz zahodne Evrope, od začetka leta do zadnjih dni junija pa so Terme Tuhelj ustvarile okoli 51 tisoč nočitev, razlaga direktor Florjan Vasle.

Vasle ocenjuje, da so dobri rezultati odraz vse boljše ponudbe.

V prvih šestih mesecih letošnjega leta so prihodki v Termah Tuhelj znašali 32,8 milijona hrvaških kun, kar je 20 odstotkov več kot v prvi polovici leta 2018, pravi Vasle, ki do konca leta se rast prihodkov ocenjuje za približno 18 odstotkov. Nekaj utrinkov iz odprtja kampa Vita v Tuhlju, ki se ga je udeležil tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, si lahko ogledate v spodnji galeriji.(SP)