februar 24, 2017

Tim Gajser bo branil naslov svetovnega prvaka

Za motokrosista Tima Gajserja se začenja nova sezona. Makolčan bo v njej branil naslov svetovnega prvaka v kategoriji MXGP. Prva dirka bo ta vikend v Katarju.

Tim Gajser v novi sezoni ostaja zvest Hondi. (Foto: hondaproracing.com)

Težje braniti kot osvojiti
Tim Gajser je lani prvič nastopil v elitnem razredu MXGP in za seboj pustil vse tekmece. Pravi, da se po trimesečnem premoru že zelo veseli začetka nove sezone. „Z rezultatom se ne želim obremenjevati. Kot vedno, želim predvsem uživati. Lepo bi bilo končati na stopničkah. Lani sem zmagal, bomo videli, kako se bo razpletlo letos,“ pravi o prvi tekmi, ki bo jutri v Katarju. Pri pogledu v nadaljevanje sezone pa dodaja: „Svetovni prvak ne bo tisti, ki bo zmagoval, ampak tisti, ki bo vozil z glavo in bo konstanten vso sezono. Letos bom branil naslov, zavedam pa se, da je težje braniti, kot osvojiti.“

19 dirk
Pred motokrosisti je sicer dolga sezona, čaka jih 19 dirk. Za Katarjem karavana odhaja v Indonezijo, Argentino in Mehiko. Aprila se začenjajo tekme v Evropi. Takrat bodo slovenske barve poleg Gajserja branili še Klemen Gerčar, Jernej Irt in Peter Irt. (AD)