april 10, 2017

Tim Gajser zvezda Brežic

V Brežicah je bila prva tekma državnega prvenstva v motokrosu. V kraljevem razredu je prepričljivo slavil aktualni svetovni prvak, Makolčan Tim Gajser. Pravi, da je dirkati pred domačimi navijači še posebno doživetje.

Takole se je ta vikend kadilo v Brežicah. (Foto: Peter Kavčič)

Domače dirke odličen trening
Timu Gajserju sta v razredu MX Open družbo na stopničkah delala Klemen Gerčar in Peter Irt. Gajser je v obeh dirkah vodil od začetka do konca. „Pred domačo publiko je vedno lepo tekmovati. Vesel sem, da se je zbralo tako veliko število ljudi in nas prišlo bodriti, to je super za slovenski motokros,“ je dejal po tekmi, ki si jo je ogledalo nekaj tisoč navijačev. Dirke na domačih tleh so, kot pravi, zanj odličen trening za mednarodne preizkušnje. Naslednja ga v razredi MXGP čaka že to nedeljo v Italiji, kjer bo skušal zadržati vodstvo v skupnem seštevku.

Slavil tudi Bogomir Gajser
Na dirkah pokalnega prvenstva in rekreativnega tekmovanja v Brežicah je skupaj tekmovalo okoli 130 motokrosistov različnih starostnih kategorij, na dirki državnega prvenstva pa skoraj 80. „Pri najmlajših je zmagal Miha Vrh, v kategoriji MX 65 Jaka Peklaj. V kategoriji MX2 je prepričljivo slavil aktualni prvak Jan Pancar, v kategoriji MX 125 je zmagal Matevž Robek, v kategoriji MX 85 pa Gal Hauptman. Za točke državnega prvenstva so se pomerili tudi veterani. V kategoriji veterani 40 je zmagal Borut Koščak, pri veteranih 50 pa oče Tima Gajserja, Bogomir Gajser,“ so sporočili AMZS-ja. Naslednja dirka za državno prvenstvo Slovenije bo 30. aprila na Škednju pri Slovenskih Konjicah. (AD)